اطلاعیه شماره ۳ ستاد ملی شرایط اضطراری هلال احمر: اسکان اضطراری ۱۱۷۵ نفر در پی حمله اسرائیل به ایران حمله مستقیم اسرائیل به یک آمبولانس در آذربایجان غربی | ۲ نفر شهید شدند (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) جزئیات عفو و تخفیف مجازات محکومان به‌مناسبت اعیاد قربان و غدیر ۱۴۰۴ اطلاعیه دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص برگزاری امتحانات پایان ترم نیمسال دوم تحصیلی آیا برنامه برگزاری امتحانات دانش‌آموزان، فردا (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) تغییر خواهد کرد؟ فعالیت دفاتر ثبت ازدواج امروز (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) تا ساعت ۲۱ ادامه دارد نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۴ در موعد مقرر برگزار می‌شود نحوه فعالیت‌ دانشکده‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد تردد در تمامی محور‌های مواصلاتی کشور روان است (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) مهلت ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی، فردا (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) خسارت محدود به برخی نواحی سایت هسته‌ای فردو در پی حملات اسرائیل به ایران هیچ پروازی در فرودگاه‌های کشور تا اطلاع ثانوی انجام نخواهد شد مرخصی رؤسای ادارات شهرستان نیشابور تا اطلاع ثانوی لغو شد هیچ حمله جدیدی به مراکز نظامی و هسته‌ای اصفهان نشده است آیا امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی برگزار خواهد شد؟ تغییر زمان برگزاری آزمون و لغو مصاحبه‌های دکتری دانشگاه پیام نور در روز یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ اعلام آمادگی پرستاران برای حضور در خطوط پدافند درمانی دستگیری ۵ متخلف انتشار اخبار مرتبط با اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در یزد هشدار پلیس فتا: به تماس تلفن‌های خارجی پاسخ ندهید آگهی فروش F-۳۵ اسراییلی در سایت دیوار قطار فوق العاده مشهد-تهران برقرار شد (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) چطور به سوالات کودکان درباره جنگ و درگیری پاسخ دهیم؟ در خوابگاه‌های دانشگاه تهران تا اطلاع ثانویه باز می‌ماند دانشگاه شهید بهشتی: امتحانات نیمسال دوم با یک هفته تاخیر برگزار می‌شود اطلاعیه وزارت علوم و وزارت بهداشت درباره نحوه فعالیت دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دقایقی قبل صدای چند انفجار در شهر کرمانشاه شنیده شد دانشگاه شهید بهشتی: به‌زودی قدرت هسته‌ای ایران را به نمایش خواهیم گذاشت آمار غیررسمی شهدای حمله تروریستی اسرائیل به ایران
سرخط خبرها

شادکامان شمالى و جنوبى

  • کد خبر: ۶۰۸۲۹
  • ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۱
شادکامان شمالى و جنوبى
فریدون صدیقى - استادروزنامه‌نگاری
درست این است که براى دشمن درحال فرار، پل بسازیم؛ شاید با رفتنش، حالمان بویى از آرامش بگیرد و پس از آن احساس اندکى شادى کنیم؛ مثل مردمان محترم قم که با اندکی خرسندى در جایگاه نخست شادکامان در پهنه ایران محترم ایستاده اند یا همین دوستان شمالى و جنوبى استان خراسان رضوى که درکنار هم در ردیف هفتم مردمان به‌نسبت شاد پا روى پا انداخته اند تا به بقیه مردمان بگویند: «آهاى، ما بدک نیستیم، شما فکرى به حال خودتان بکنید!»

راست این است که دشمنان ما نه تنها درحال فرار نیستند، بلکه محکم ایستاده اند و نفس کش مى طلبند. خود ما هم با کسى دشمن نیستیم، حتى با خودمان؛ چون هم ماسک مى زنیم، هم فاصله اجتماعى را رعایت مى کنیم و هم به مسافرت نمى رویم. از طرف دیگر هرکس هرچه بگوید، ما مى گوییم چشم، اطاعت مى شود! پس مشکل جاى دیگرى است؛ یعنى درواقع هر روز و هر شب با مشکلات تازه اى روبه رو مى شویم و از این تن نحیف و رنجور و ستم‌دیده نه تنها هیچ کارى ساخته نیست که با هر نسیمى، پشت پا به خودمان مى زنیم.
البته ممکن است اهل خرد و آسیب شناسى مناسبات اقتصادى و اجتماعى بفرمایند بدون خطر بر خطر غلبه نتوان کرد؛ مثلا با گرانى انواع خوردنى‌ها مبارزه کنید و ما بگوییم چشم و فردا در اجتماعى درمقابل مرغدارى ها، ماکارونى ساز‌ها و ماست بند‌ها اعلام مى کنیم از این پس شما را تحریم و خودمان را از خوردن محروم مى کنیم و بابت این پیروزى، لبخند نرمى گوشه لب مى گذاریم و با آن سلفى مى گیریم تا کسى نگوید از گرسنگى، خندیدن یادمان رفته است.

عجب! چقدر دیر متوجه این شیوه از مبارزه و مقاومت در برابر دشمنان جسم و جان شدیم که رنگ از رخسارمان در صعود ناجوانمردانه قیمت تخم مرغ، مرغ، گوشت، دوغ و خیار و شلغم پرید و افسرده به کنجى خزیدیم تا دست کم خود را از دست کرونا برحذر داریم، اما دریغ از خندیدن، از شاد زیستن! حتى تظاهر به شادى به وقت دیدن «خندوانه» و «دورهمى» و «پایتخت ۶» هم از ما ساخته نیست.

پیشنهاد ساده و محتمل: حالا که بهار قدم زنان به دروازه هاى شهر رسیده و سرما نم نمک بار سفر بسته است، شاید بد نباشد به یاد پیشینیان، به منظور فرار از انواع کرونا، سرى به صحرا و درودشت بزنیم. همان جا‌ها آب چشمه بنوشیم رایگان. پایین دست چشمه، پونه و ریحان بچینیم رایگان. همان جا‌ها براى مدتى اتراق کنیم تا میوه هاى کوهى برسد به وقت چیدن و خوردن و به این ترتیب از شر شهر، گرانى، ترافیک و دودودم و اجاره نشینى راحت شویم؛ همچون اهالى قبیله «تانگامانگا» در آمازون و بعد سرمست از حال خوش به جاى تبسم، قهقهه بزنیم.

عجب! وقتى به این سهولت مشکل خوردن و خوابیدن حل مى شود، به همین سادگى هم مى توان از دغدغه بیکارى به عنوان یکى دیگر از دشمنان هم ردیف گرانى نجات یافت، این پیشنهاد به ویژه براى بیش از ۴ میلیون بیکار ازجمله یک میلیون دانش آموخته سرفراز دانشگاه بسى چاره جوست و به میمنت این موفقیت ابداعى و ابتکارى، می‌توان لب جوى نشست و پا‌ها را ماهى آب گذران کرد و به جاى اندکى شادى، خیلى خیلى شادى کرد.
نتیجه ساده: با اندکى تامل و تفکر، بى گمان پس از شکست دو دشمن اصلى یعنى بیکارى و گرانى باید مبارزه و مقابله تمام عیار با کرونا را خنده کنان و پایکوبان دنبال کرد؛ یعنى اندکى صبورى تا ته تابستان که دست همه ما به واکسن کرونا خواهد رسید.

مى دانم مى دانید که فقط اندوه هاى کوچک حرف مى زنند؛ مثل همین کم شاد بودن ما مردمان معصوم به علت دشمنى گرانى و بیکارى با ما. اندوه هاى بزرگ مثل ابتلا به کرونا به علت دسترسى نداشتن به واکسن، خاموشند و در بیمارستان بى سروصدا جهان را ترک مى کنند، با این همه بد نیست بدانید اهالى محترم استان قم که جزو نسبتا شادکامان ایران به حساب آمده اند، امتیازشان از ۶ که متعلق به بسیارزیادشاد‌ها و از ۵ که ازآن بسیارشادهاست، ۳۴/۴ از ٦ است که نسبتا شاد محسوب مى شوند و واى به حال آن پایین دستى‌ها که برخى از آنان، تظاهر به کمى شادى مى کنند! خراسان شمالى و جنوبى ۱۹/۴ و خراسان رضوى که در ردیف بیست وچهارم است، امتیازش ۰۱/۴ از ٦ است که یعنى مثلا نسبتاشاد است. البته در این تحقیق جامع که پاى دانشگاه اکسفورد هم درمیان بوده است، هیچ استانى به ۵/۴ نرسیده است، چه برسد به ٥ یا ٦ که اصلا نسیمش از کنار ایران نگذشته است.

کاش بتوانم کمى قلقلک تحمل کنم و کمى بخندم! دریغ!
کاش مسئولان دلسوز، کمى ما مردمان معصوم را دنبال شادى ببرند؛ چون غصه خودش کرورکرور دنبال ما مى آید! خیلى ممنویم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->