اعمال قانون و سامان‌دهی موتورسیکلت‌ها در پیاده‌رو‌های منتهی به حرم امام‌رضا(ع) برگزاری دومین دوره مسابقات موشک آبی با مشارکت گسترده دانش‌آموزان مشهدی + فیلم درباره حسین‌آقاخان خزاعی که نخستین فرمانده لشکر خراسان است | میرپنج شرق سهم فضای سبز مشهد و کاشت چمن از مصرف آب چقدر است؟ | کاشتن یا نکاشتن؟ رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر مشهد: حفظ بافت‌های تاریخی برای احیای هویت تاریخی مشهدالرضا(ع) یکی از ضرورت‌هاست رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر مشهد: جلب توجه بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در زمینه حفظ خانه‌های تاریخی ارزشمند است برگزاری نشست هماهنگی کنگره ۱۸ هزار شهید دفاع مقدس خراسان رضوی فرهمندی: شورای ششم اهتمام ویژه‌ای به انعقاد قرارداد فاز دو خط ۳ مترو مشهد دارد شناسایی ۵۶۰ هزار خودروی متخلف فاقد معاینه‌فنی در مشهد از ابتدای سال ۱۴۰۴ هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) شهردار مشهد مقدس خبر داد: بهره‌برداری از ایستگاه نهایی خط دو متروی مشهد در روز میلاد حضرت فاطمه معصومه(س) + فیلم مدیر حوزه علمیه خراسان: عملیات خط سه مترو مشهد اقدامی فوق‌العاده است ترافیک پرحجم در میدان شهدا، بزرگراه بسیج و طول خیابان احمدآباد مشهد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) عضو شورای اسلامی شهر مشهد: ایستگاه مترو میدان شهدا بزرگ‌ترین ایستگاه خاورمیانه است + عکس مشهد به مناسبت روز جهانی هموفیلی قرمز می‌شود توضیحات سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد در رابطه با استفاده کافی‌شاپ‌ها از معابر عمومی ضرورت کنترل ساخت‌وساز در حریم کال‌ها و مسیل‌ها بدهی دولت به شهرداری مشهد در مسیر تسویه پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۷ فروردین ۱۴۰۴) | بارش‌های رگباری در روزهای پنجشنبه و جمعه اعمال تخفیف ۷۰ درصدی برای کاربران دوچرخه‌های اشتراکی بایدو از امروز (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) نگاهی به پرونده پرفراز‌و‌نشیب حفظ سنگ‌نگاره‌های ثبت‌ملی‌شده شاندیز | زور وکیل و وزیر هم به معدن دیزدر نرسید! + فیلم
سرخط خبرها

حق با مردم است

  • کد خبر: ۹۸۲۶۶
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۰
حق با مردم است
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

رهبر معظم انقلاب چندی قبل در دیدار تولیدکنندگان و فعالان صنعتی فرمودند: «حق با مردم است؛ کیفیت خودرو خوب نیست. با وجود حمایت زیاد از صنعت خودرو در کشور، مردم ناراضی اند و درست می‌گویند.» شاید با استناد به فرمایش ایشان، بتوان این موضوع را به سایر حوزه‌های صنعتی، تولیدی، خدماتی، فرهنگی و اجتماعی نیز که خروجی فعالیت‌های آن‌ها به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در اختیار مردم قرار می‌گیرد، تسری بخشید و براساس آن، رفتار‌ها و فرایند‌های مختلف را طراحی و تنظیم کرد.

از بدو پیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) همواره بر نقش و اهمیت جایگاه مردم در نزد مدیران تاکید می‌کردند و این مهم همیشه در کانون توجه و توصیه رهبر معظم انقلاب نیز بوده است؛ نکته مهمی که برخی مسئولان در ادوار مختلف از آن غافل شده اند و خساراتی نیز در همین راستا به کشور وارد شده است.

هر حرکت و تصمیمی اگر در جهت مصالح عموم و افزایش رفاه مردم و بهبود سطح زندگی آن‌ها نباشد، پذیرفته شده نیست؛ موضوع مهمی که در تمام سطوح مدیریت کشور باید بدان توجه شود. مدیریت شهری نیز از این قاعده اساسی مستثنا نیست.

باتوجه به اینکه اکثر جمعیت کشور ما شهرنشین هستند و از خدمات شهرداری‌ها استفاده می‌کنند، لازم است شورا‌های اسلامی هر شهر در فرایند تقنین و شهرداری‌ها در خدمات دهی گسترده شهری، منافع و مصالح مردم را درنظر بگیرند و هیچ گاه از آن غافل نشوند.

شهروندان، صاحبان اصلی شهر هستند و حق بهره مندی از زندگی مطلوب، شایسته و در خور شأن خویش را دارند که باید در راهبرد‌های مدیریت شهری این مهم به عنوان عامل تعیین کننده در تمام فعالیت‌ها و فرایند‌ها محل توجه قرار بگیرد.

متاسفانه همانند جریان‌هایی که در صنعت خودرو در کشور وجود دارد که براساس آن به خاطر منافع کلان عده ای، معدود مردم تاوان سنگینی می‌پردازند و خسارات فراوانی را متحمل می‌شوند، در سایر نهاد‌ها نیز گاه فرایند‌ها و فعالیت‌هایی صورت می‌پذیرد که به دلیل کیفیت نامناسب (یا حفظ منافع عده‌ای اندک به جای آحاد مردم) سبب ضایع شدن حقوق اجتماعی، ایجاد تبعیض و بروز نارضایتی می‌شود.

اگر به تاکید رهبر معظم انقلاب بر رعایت حق مردم توجه کنیم، باید این گونه موضوعات، بازنگری اساسی شده، از دایره فعالیت‌های سازمان‌های دولتی و نهاد‌های عمومی حذف شود. براساس چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت، مدیریت شهری «مردمی، علمی، هوشمند، قانون مدار و فسادستیز» است که باید به این راهبرد اساسی توجه کند و تمام فعالیت‌ها و رویکرد‌های خود را با آن تطبیق دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->