سردار یوسفعلی زاده: اجازه ندهیم حماسه بزرگ دفاع مقدس دچار انحراف و تحریف شود برگزاری راهپیمایی جمعه ۲۲ فروردین ماه در مشهد| اعتراض به سکوت جهانیان در برابر قتل عام مردم غزه نگاهت راوی فتح طلوع صبح سنگرهاست | یادی از شهید سیدمرتضی آوینی، روزنامه‌نگار و مستندساز حفظ هویت شیعه به تدبیر باب‌الحوائجِ اهل‌بیت (ع) بچه‌ها را دوست بدارید و تکریمشان کنید | مروری بر اصول تربیت فرزند در سیره امام رضا(ع) فرمانده‌ای در خط مقدم | روایت زندگی شهید سپهبد علی صیاد شیرازی تظاهرات اعتراضی مردم مشهد در محکومیت کشتار غزه برگزار می‌شود (۲۲ فروردین) رئیس بنیاد شهید: لایحه جامع ایثارگران به مجلس می‌رود برگزاری آزمون روحانیان سفر عمره پس از ۱۰ سال وقفه داستان هم‌پیمانی یک شهید آموزش‌دیده در اسرائیل با شهید صیاد شیرازی بیانیه سرپرست حجاج ایرانی در پی یورش صهیونیست ها به مسجدالاقصی سامانه تشکل‌های شاهد و ایثارگر «بشری» رونمایی شد از تشرف ۳۰ هزار زائر اولی تا آزادسازی زندانیان با کمک پویش‌های ماه رمضان اعزام بیش از ۱۲ هزار زائر خراسانی حج تمتع از فرودگاه بین‌المللی مشهد+ جزئیات ۲۴ فروردین آخرین زمان ورود به عربستان برای ادای فریضه عمره میزان وجه قربانی و نحوه پرداخت آن برای حجاج چگونه است؟ نسخه قرآن برای خانواده متعالی چرا در سیره اهل بیت (ع) وفای به عهد در تربیت فرزندان مهم است؟ حکاکی دعای شرف‌الشمس؛ تلفیقی از هنر، عرفان و گردشگری اقدامات خودجوش مردم مشهد در خدمتگزاری به زائران رضوی در ایام نوروز ۱۴۰۴ | به رسم میزبانی
سرخط خبرها

اباصلت؛ همراه و یاور امام رضا (ع)

  • کد خبر: ۱۳۷۵۰۸
  • ۰۹ آذر ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۲
اباصلت؛ همراه و یاور امام رضا (ع)
بار‌ها شنیده ایم که اباصلت هروی، هماره همراه و یاور امام رضا (ع) بوده است و به ویژه در لحظات پایانی عمر مبارک، پرستار و یاور آن امام بود، تاجایی که معتبرترین خبر چگونگی شهادت حضرت رضا از او نقل شده است.
علیرضا حیدری
نویسنده علیرضا حیدری

بار‌ها شنیده ایم که اباصلت هروی، هماره همراه و یاور امام رضا (ع) بوده است و به ویژه در لحظات پایانی عمر مبارک، پرستار و یاور آن امام بود، تاجایی که معتبرترین خبر چگونگی شهادت حضرت رضا از او نقل شده است.

به نقل از «رجال النجّاشی»، وی دقیق‌ترین و کامل‌ترین مطالب را درباره شهادت آن حضرت برای دیگران گزارش کرد و بعد‌ها این جریان را در یک کتاب گرد آورد. در «اعلام الوری» نیز از او به عنوان یکی از یاران خاص امام رضا (ع) و محرم اسرار و همراه همیشگی ایشان، نام برده شده است.

بار‌ها شنیده ایم که او در خدمت امام رضا (ع) بوده است و حتی به عنوان خادم حضرت از وی نام برده شده است، از این رو بیشترین اطلاع از او مربوط به زمانی است که امام هشتم (ع) را در سفر خراسان همراهی کرد و در زمانه ما بیشترین شهرتش، به خصوص در نزد عموم، همین خادم الرضا (ع) بودن اوست و اغلب او را یکی از خدمتگزاران آن حضرت می‌شناسند که در همه حال و تا پایان زندگی، کنار، ولی نعمت خود بوده است.

اولین بار قطب الدین راوندی در کتاب «الخرائج والجرائح» از او چنین یاد می‌کند: «اباصلت، علی بن موسی الرضا (ع) را خدمت کرد.» و به دنبال وی، نویسندگان مختلف شیعه و سنی، این صفت را برای وی به کار برده اند.

گویا اباصلت به لحاظ مالی و اجتماعی، فردی ثروتمند بوده است که با اکرام به بزرگان از آن‌ها کسب حدیث می‌کرد.

نکته مهم و درخشان این است: او که افتخار همراهی امام را داشته است، یکی از عالمان برجسته حدیث و کلام شیعه است که حتی تسلط زیادی بر جوامع حدیثی اهل سنت داشته است، تاجایی که افرادی از محدثان اهل سنت نیز از وی حدیث نقل کرده اند و از همین رو، نزد عالمان اهل سنت نیز شهرت فراوانی دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->