پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ۲۵ سال حبس در انتظار ارسال کنندگان فیلم و تصویر به شبکه‌های معاند فعالیت فرودگاه‌های کشور به حالت عادی بازگشت (پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴) تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا جمعه (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ویدیو | آتش سوزی مهیب ترکیه به اطراف شهر توریستی آنتالیا رسید زمان برگزاری آزمون‌های استخدامی آموزش‌وپرورش و سایر دستگاه‌ها مشخص شد آخرین زمان‌بندی ثبت‌نام دانش‌آموزان و آزمون‌های سمپاد و نمونه اعلام شد ویدئویی از انفجار ۲۵ خردادماه ۱۴۰۴ در اثر موشک اسرائیل به منطقه تجریش تهران پرواز‌های فوق‌العاده «هما» از مشهد به مقاصد بین‌المللی و داخلی درباره حادثه هواپیمای ایرانی که سال ۱۳۶۷ مسافرانش با حمله موشکی آمریکا شهید شدند | کودک‌کشی بر فراز آسمان وزیر آموزش و پرورش: کتاب‌های درسی در حال توزیع است
سرخط خبرها

گرایش به مخدرها؛ از لذت‌جویی تا تسکین درد‌ها

  • کد خبر: ۱۴۶۰۴۹
  • ۲۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۶
گرایش به مخدرها؛ از لذت‌جویی تا تسکین درد‌ها
دکتر حسین سلیمان‌پور - روان‌شناس

از نظر روان‌شناسی برخی انسان‌ها لذت‌گرا هستند. این دسته افراد می‌خواهند به هر بهانه‌ای احساس شادی و نشاط کنند و اصلا برایشان اهمیت ندارد که برای کسب این شادی و نشاط چه تاوانی باید بدهند. به‌عبارت دیگر تفکر و تعقل در این گروه از افراد ضعیف عمل می‌کند. آموزش مهارتی به‌نام تفکر نقاد، راهکار مؤثری برای این گروه است. با فراگرفتن این مهارت، افراد زمانی که می‌خواهند کاری انجام دهند با دید انتقادی به موضوع نگاه می‌کنند؛ برای نمونه کسی که می‌خواهد ناس یا هر مخدر دیگری را مصرف کند، ابتدا از خود می‌پرسد پس از این لذت، چه آسیب‌هایی به جسم و روحم می‌رسد؟

تیپ‌های شخصیتی

تیپ‌های شخصیتی هم در گرایش به مصرف مواد مخدر نقش دارند؛ خیلی‌ها هیجانی هستند و به‌صرف کنجکاوی تمایل به کار‌هایی مانند موتورسواری‌های پرخطر و مصرف مواد خطرناک دارند و دوست دارند این‌ها را تجربه کنند. این دسته افراد می‌خواهند که تجربه کنند ناس، گل، الکل و... چیست.

افراد تلقین‌پذیر

یک عده هم انسان‌های نیم‌کره راست هستند و این بخش از مغزشان فعال است. این‌ها تلقین‌پذیر هستند؛ یعنی اگر در جمع دوستان قرار بگیرند و پیشنهادی بشنوند قدرت «نه گفتن» ندارند و حتما تأثیر می‌پذیرند.

الگو‌های منفی

برخی کودکان هم در خانواده الگو‌های منفی دارند؛ طبیعی است کودکی که پدرومادرش مصرف‌کننده است، او هم به مصرف مواد مخدر گرایش پیدا می‌کند.

ژنتیک

درصدی از علت گرایش افراد به مصرف مخدرها، نقش ژنتیک است.

خلأ‌های عاطفی

برخی هم به‌خاطر خلأ‌های عاطفی و روانی‌ای که دارند، تمایل به مصرف مواد مخدر پیدا می‌کنند؛ یعنی دغدغه و مشکل دارند، ولی نمی‌دانند آن را چگونه باید حل کنند. به‌جای اینکه از روش مسئله‌مدار ساده، موضوع را حل کنند سراغ رفتار هیجان‌مدار ناسالم می‌روند که موضوع را به‌باور خودشان فراموش کنند. غافل از اینکه مدت فراموشی، کوتاه است و مسئله باقی می‌ماند؛ بنابراین در افرادی که حتی تیپ شخصیتی درون گرا دارند، مانند افراد ساکت و آرام ممکن است این گرایش پیدا شود. این گروه برخلاف ظاهر آرامشان، درونشان غوغاست و برای آرامش پیداکردن به‌سمت مصرف مواد می‌روند.

مسائل جنسی

ناگفته نماند که مسائل جنسی نیز در گرایش افراد به مصرف مواد مخدر مؤثر است. عده‌ای برای تسکین درد‌های جسمی، این‌گونه مصرف می‌کنند و عده‌ای برای اینکه بتوانند در کارشان درآمدزایی داشته باشند و ساعت‌های زیادی سر کار بمانند، با توجیه به‌دست‌آوردن انرژی، مواد مصرف می‌کنند؛ ولی ما می‌دانیم که این انرژی کاذب و موقتی است و در آینده زمین‌گیر می‌شوند.

دردسترس بودن

دردسترس‌بودن مواد مخدر نیز عامل مهمی در مصرف آن است. متأسفانه از یک محدوده‌ای به‌بعد در مشهد، فروش ناس و حتی متادون و ترامادول در عطاری‌های مختلف رایج است. به‌طور کلی آموزش مهارت‌های زندگی راهکار درستی برای دوری از گرایش‌های غلط است. مردم باید مهارت‌های ده‌گانه زندگی را آموزش ببینند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->