لغزندگی برخی جاده‌های خراسان رضوی در پی بارش برف و باران (۶ اسفند ۱۴۰۳) رازگشایی از قتل مرد زندانی به دست قاتلان اجاره‌ای ماجرای عجیب سرقت‌های باند دختران لاغر در مشهد کیک و غذای رنگی بخوریم یا نخوریم؟ بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور (۶ اسفند ۱۴۰۳) پیاده روی عوارض سکته مغزی را بهبود می‌بخشد مجازات سخت کادر درمانی که سقط جنین انجام می‌دهند اهمیت کاهش گلبول‌های سفید در خون‌های اهدایی مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

پیش‌بینی سیل در مشهد با بهره‌برداری از رادار هواشناسی

  • کد خبر: ۲۳۸۱۹۷
  • ۱۹ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۹
پیش‌بینی سیل در مشهد با بهره‌برداری از رادار هواشناسی
انتظار می‌رود رادار هواشناسی شرق کشور طی یک یا دو سال آینده در خراسان‌رضوی به بهر‌ه‌برداری برسد.

به گزارش شهرآرانیوز، حدود هجده سال می‌شود که راه‌اندازی رادار هواشناسی در خراسان‌رضوی مطرح شده است، اما تاکنون به سرانجام نرسیده است. سال‌۱۴۰۰ بود که مدیرکل سابق هواشناسی استان خبر انجام زیرساخت‌های نصب رادار و را‌ه‌اندازی آن در سال بعد را در صورت تأمین اعتبار اعلام کرد، اما زیرساخت‌ها در سال‌۱۴۰۱ فراهم نشد.

در تیرماه سال گذشته نیز شروع‌به‌کار ساخت این رادار به شهریور‌۱۴۰۲ حواله داده شد و همان‌زمان یحیی قائنی‌پور، معاون توسعه، پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی اداره‌کل هواشناسی خراسان‌رضوی، گفت: زیرساخت‌های اولیه نصب این رادار تا اواسط سال آینده به اتمام خواهد رسید. بنابر اطلاعاتی که پیش‌از‌این در‌باره این رادار در اختیار رسانه‌ها قرار گرفته است، این رادار می‌تواند محدوده خراسان‌رضوی را پوشش دهد؛ اما با‌این‌حال امکان استفاده استان‌های مجاور نیز از داده‌های آن وجود دارد.

پایان عملیات عمرانی تا انتهای سال

اکنون قائنی‌پور در گفتگو با شهرآرا معتقد است که کار ساخت سایت رادار هواشناسی خوب پیش رفته است و انتظار این است که تا پایان امسال ساختمان آن تمام شود. وی گفت: انتظار می‌رود رادار هواشناسی شرق کشور طی یک یا دو سال آینده در خراسان‌رضوی به بهر‌ه‌برداری برسد. البته سازمان هواشناسی متعهد شده است که رادار هواشناسی را خریداری کند و در اختیار اداره‌کل هواشناسی استان قرار دهد.

از امور تحقیقاتی تا پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت

وی درباره مزیت‌های این رادار، افزود: یکی از مزیت‌های این رادار در حوزه کار‌های تحقیقاتی هواشناسی است و مزیت دیگر آن در پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت و خردمقیاسی است که برخی‌اوقات روی نقشه‌های هواشناسی ترسیم نمی‌شود و با‌توجه‌به نصب رادار می‌توان آن را پایش کرد.

قائنی‌پور ادامه داد: با نصب این رادار، می‌توان وقوع مخاطراتی مانند سیل و‌... را زودتر پیش‌بینی و اعلام کرد که در نتیجه موجب جلوگیری از بروز خسارات خواهد شد؛ ضمن اینکه در‌مواقع بحرانی این کار بسیار با اهمیت است و رادار می‌تواند شش ساعت زودتر پیش‌بینی دقیقی به ما ارائه دهد و البته در پیش‌بینی‌های یک‌یا‌دو‌روزه منطقه نیز کمک‌کننده است.

معاون توسعه، پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی اداره‌کل هواشناسی خراسان‌رضوی بیان کرد: اکنون حداکثر زمانی که بتوانیم پیش‌بینی کوتاه‌مدتی داشته باشیم، یک هفته قبل است و معمولا هشدارهایمان نیز سه یا چهار روز قبل صادر می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->