شهادت پاسدار تیپ ۱۲ قائم (عج) سمنان حین ماموریت رزمی + عکس (۱۶ مهر ۱۴۰۴) تجربه زیارت اختصاصی کودکان در حرم مطهر رضوی برای نخستین‌بار انتخاب ۱۰ هزار مسجد شاخص در طرح «محراب» تقدیر مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه از نیروهای خدوم انتظامی فرنی‌پزان در شربت‌خانه حضرتی | نگاهی مستند و متفاوت به یکی از نهادهای فراموش‌شده پذیرایی در حرم‌مطهر تدوین خاطرات شهدای دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه بانگ خوش، مروج اخلاق جنگ با استکبار را ادامه می‌دهیم به سویت پر کشیدم با دلی از قبل‌ شیدا‌تر نسبتِ فرهنگی و تمدنی ما و امام رضا(ع) حکم شرعی خرید اضافی وسایل زندگی چیست؟ «اوس حبیب» جنس نور و نظم را می‌شناخت | یادی از مرمتگر گنبد و آینه‌کاری‌های حرم مطهر رضوی سفری برای دل دیدار رئیس بنیاد شهید با خانواده شهید فراجا ۳ هزار و ۱۵۷ موکب در اربعین ۱۴۰۴ خدمات ارائه کردند زیارت، مهمان‌شدن در خانه امام رضا(ع) | حق امام معصوم را با زیارت ادا کنیم آغاز همایش تجلیل از خادمان اربعین با پیام رئیس‌جمهور (۱۶ مهر ۱۴۰۴) الگوگیری از سیره امام‌رضا(ع) در تربیت کودک | پیوندی از عقلانیت، عاطفه و نظم دهلی نو محفل شاعرانه در پاسداشت حضرت زهرا(س) شد تأکید معاون وزیر فرهنگ در حمایت از تولید محتوای قرآنی در مناطق روستایی و عشایری
سرخط خبرها
به مناسبت روز جهانی قدس:

نمادی از «قبه الصخره» در حرم رضوی

  • کد خبر: ۲۷۶۷۸
  • ۰۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۷
نمادی از «قبه الصخره» در حرم رضوی
شهر مقدس مشهد به عنوان یکی از شهر‌های بزرگ اسلامی نسبت به مسائل و اولویت‌های جهان اسلام بی تفاوت نبوده و آستان قدس رضوی نیز به عنوان نهادی مقدس خود را از این قاعده مستنثنی نکرده است.
به گزارش شهرآرانیوز، آستان قدس رضوی نیز با توجه به اهمیت تحولات سرزمین فلسطین که مهد ادیان توحیدی بزرگ تاریخ و محل تلاقی تمدن‌هاست و همچنین از اولویت‌های اصلی جهان اسلام بشمار می‌رود، در طرح توسعه حرم مطهر رضوی تصمیم می‌گیرد نماد‌ها و نشانه‌هایی از قدس مقدس را در حرم تجلی دهد.
از همین رو در طرح جامع توسعه حرم مطهر رضوی در دهه ۶۰ ساخت صحنی با عنوان «قدس» در دستور کار آستان قدس قرار می‌گیرد که در سال ۱۳۷۰ ساخت کالبدی آن به اتمام رسیده ودر سال ۱۳۷۳ نیز کار کاشی کاری و تزئینات آن تمام می‌شود.
همچنین به یادبود بیت‌المقدس که قبله نخست جهان اسلام بشمار می‌رود نمادی از «قبه الصخره» که یکی از قدیمی‌ترین و مهم‌ترین آثار معماری اسلامی پس از مسجدالاقصی در بیت‌المقدس است در این صحن ساخته می‌شود.
این نماد یک هشتم ابعاد واقعی «قبه الصخره» به نیت هشتمین امام شیعیان (ع) است. همچنین ۱۴ غرفه در قسمت شمالی و ۱۴ غرفه نیز در قسمت جنوبی به نیت ۱۴ معصوم (ع) ساخته شد که بالای هر یک از غرفه‌ها نام ائمه معصومین (ع) ذکر شده است.
این صحن چهارایوانی است. ایوان شمالی صحن به نام ایوان معراج نام‌گذاری شده و پشت ایوان مقصوره مسجد گوهرشاد قرار دارد. ایوان شرقی، متصل به رواق امام خمینی (قدس سره) است، ایوان غربی صحن که ورودی آن از بست شیخ بهایی است، «باب الانبیاء» نام‌گذاری شده است، ایوان جنوبی نیز که به آن ایوان قبله می‌گویند، مشابه ایوان مقصوره در مسجد گوهرشاد بنا شده، عمق آن ۱۵ متر، عرض ۱۲ متر و ارتفاع آن ۱۶ متر است. این ایوان دارای محرابی با ازاره و دور سنگ است. کتیبه‌ای به خطوط ثلث و کوفی و رنگ طلایی و دربردارنده سوره نور از تزئینات این ایوان است. دیگر تزئینات ایوان شامل کاشی معرق، رسمی‌بندی، معرق آجر و مقرنس است.

منبع: آستان نیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->