واکنش پزشکی قانونی به شایعۀ تجاوز به مرحوم الهه‌حسین‌نژاد ۱۸۰ هزار نفر طی سه روز گذشته از مرز‌های کشور راهی عتبات عالیات شدند هشدار نارنجی وقوع سیلاب برای برخی از نقاط کشور صادر شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) آموزش و پرورش به دنبال عدالت آموزشی و کیفیت‌بخشی هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد صادر شد دستگیری قاتل محیط‌بان خائیز در بهبهان ویدئو| قاتل الهه حسین‌نژاد اعتراف کرد| جنایت سارقی شیطان‌صفت پیمانکار مقصر در حادثه مرگ دلخراش ۱۴ مسافر قطار مشهد-یزد ۲۰۰ میلیون تومان جریمه شد فروش اینترنتی مکمل‌های غذایی تعیین تکلیف شد مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چقدر است؟ آیا مصرف مغزدانه‌ها در دوران بارداری ممنوع است؟  چند توصیه غذایی برای پیشگیری از سنگ کلیه آیا مصرف جگر خام باعث رفع کم‌خونی می‌شود؟ قرص ضدبارداری خطر حملات آسم را در زنان جوان افزایش می‌دهد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۲ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) هوای مشهد در شرایط ناسالم برای تمام گروه‌ها| شاخص کیفیت هوا به ۱۵۴ رسید (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) تمدید اعتبار کارت‌های هوشمند ملی تا پایان سال ۱۴۰۵ پژمان‌فر: اجرای قانون حمایت از جوانی جمعیت شاید موثر بوده، اما کافی نیست پیکر الهه حسین‌نژاد در بیابان‌های اطراف تهران پیدا شد | متهم به قتل مرحومه دستگیر شد + اولین تصاویر از متهمان آماده‌باش اورژانس مشهد در روز عرفه با استقرار گسترده تجهیزات و نیرو‌های امدادی (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) ناگفته‌های علی اکبر صالحی از فرازوفرودهای صنعت هسته‌ای ایران | قدرت نسل امروز سانتریفیوژ‌ها ۵۰ برابر نمونه اولیه است تاکنون هیچ بیمارى واگیردارى بین زائران حج گزارش نشده است + فیلم یک کشته و ۸ مصدوم بر اثر تصادف در محور قم - اصفهان راه‌اندازی بیمارستان صحرایی عرفات برای خدمت به زائران صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان‌رضوی (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | شهروندان مشهد منتظر بارش‌های رگباری باشند قتل دختر ۸ ساله توسط مادر | قاتل هم خودکشی کرد قتل مرد میانسال توسط ۶ دختر نوجوان چاقوکش در نازی‌آباد فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط زیست: پیگیر شناسایی ضاربان شهید دیده‌بان هستیم
سرخط خبرها

درمان سرطان ریه به کمک نانوحباب‌ها

  • کد خبر: ۳۰۲۳۸۴
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۵
درمان سرطان ریه به کمک نانوحباب‌ها
محققان مرکز تحقیقات نوآوری و فناوری نروژ موسوم به SINTEF نشان دادند که با استفاده از نانوحباب می‌توان داروی ضدسرطان را به ریه رساند.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان مرکز تحقیقات نوآوری و فناوری نروژ موسوم به SINTEF نشان دادند که با استفاده از نانوحباب می‌توان داروی ضدسرطان را به ریه رساند. این فناوری برای چند سرطان دیگر نیز با موفقیت آزمایش شده و شرکتی برای توسعه این فناوری به ثبت رسیده است.

تحویل نانودارو‌ها با استفاده از حباب‌های حاوی گاز نشان داده است که این روش منحصر‌به‌فرد برای انتقال سیتوتوکسین‌ها به ریه‌های بیماران سرطانی مناسب است. این روش درمان‌های دقیق و متمرکز را امکان‌پذیر می‌کند و عمل موضعی دارو‌ها نیز از طیف وسیعی از عوارض جانبی جلوگیری می‌کند.



نتایج آزمایش‌های SINTEF روی موش‌ها نشان داده است که تأثیر این نوع دارو بسیار زیاد است. اندازه تومور‌ها تنها پس از ۳۰ روز پس از شروع درمان به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

نتایج این مطالعه که به تازگی در مجله European Journal of Pharmaceutical Sciences منتشر شده است به قدری امیدوارکننده است که این تیم تحقیقاتی پتنت مربوط به این فناوری را به ثبت رسانده است. مسئولان این پروژه همچنین قراردادی برای اعطاء مجوز استفاده از این فناوری را با یک شرکت داروسازی امضا کرده‌اند.

آندریاس آسلوند از محققان این پروژه می‌گوید: ما بسیار مطمئن هستیم که این رویکرد ممکن است درمان جدیدی برای سرطان ریه به ما ارائه دهد.

تصادف موجب شد که این فناوری به عنوان یک داروی ضدسرطان ریه مطرح شود. در ابتدا، تیم تحقیقاتی در حال کار برای شناسایی روشی بود که دارو‌ها را به مغز برساند. این امر دشوار است، زیرا مغز در یک غشای محافظ به نام سد خونی مغزی دارد. به عبارت دیگر، برای رسیدن به تومور‌های مغزی، روش‌هایی غیر از انتقال دارو از طریق جریان خون مورد نیاز است. محققان با ساخت حباب‌های گازی که نانوکپسول‌های حاوی دارو را در بر می‌گیرد، این مشکل را برطرف کرده‌اند. حباب‌ها استفاده از امواج فراصوت را برای منفجر کردن نانوکپسول‌ها ممکن می‌سازد و دارو‌ها را قادر می‌سازد از طریق سد خونی مغزی عبور کنند.

اسلوند توضیح می‌دهد: پس از مدتی متوجه شدیم که این حباب‌های گاز به ریه‌های بیماران ختم می‌شود. تجمع حباب‌های گاز در ریه آن چیزی نبود که ما می‌خواستیم، اما این کشف به این معنا بود که می‌توانیم مشکل را وارونه کنیم و در عوض از این پدیده برای رسیدن به تومور‌های ریه استفاده کنیم.

آندریاس آسلوند می‌گوید: ما پیش‌بینی می‌کنیم که از این روش تحویل دارو برای درمان سایر بیماری‌های ریوی مانند فیبروز کیستیک، عفونت‌ها و آمفیزم ریوی نیز استفاده شود.

دلیل اینکه این دارو برای درمان ریه بسیار مناسب است این است که در مقیاس نانو انجام می‌شود. همه دارو‌های داخل وریدی وارد جریان خون می‌شوند و قبل از رسیدن به ریه‌ها از قلب عبور می‌کنند، جایی که رگ‌ها به شبکه مویرگی تبدیل می‌شوند. در اینجا، رگ‌ها بسیار باریک هستند و به عنوان فیلتری برای میکروحباب‌ها عمل می‌کنند که خود به خود منفجر می‌شوند و بنابراین نانوذرات حاوی دارو را مستقیم به بافت ریه می‌رسانند. از آنجایی که حباب‌ها خود به خود می‌ترکند، نیازی به استفاده از امواج فراصوت برای آزادسازی نانوذرات از کپسول‌های آنها در شبکه مویرگی نیست.

ایده این شکل بسیار خاص از دارو در همان بخش SINTEF در اوایل سال ۲۰۱۴ پدیدار شد. یک دهه کار تحقیقاتی منجر به نوآوری‌های دارویی بسیاری شده است که شامل یک پلتفرم تحویل دارو برای درمان سرطان صفاق است که منجر به ایجاد شرکت اسپین آف NaDeNo شد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->