نگاهی به رونق آیینه‌کاری در شهر مشهد | مشهد، قطب آیینه‌کاری کشور نگاهی به هنر ایرانی آیینه‌کاری که اوج آن در حرم مطهر رضوی است | انعکاس خورشید خراسان در آیینه‌ها رزق پاییزی من یادی از آیت‌ا... اشرفی اصفهانی، هم‌زمان با سالروز شهادتش به دست منافقان | صاحب صفای نفس بررسی انگیزه‌های پنهانی زیارت هجرت امام رضا (ع) تاریخ ایران را دگرگون کرد | تبیین برخی ابعاد شخصیت ثامن‌الحجج (ع) آغاز اجرای نظام جامع آموزشی با محوریت مهارت‌افزایی طلاب انتصاب رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به عنوان عضو افتخاری هیئت اجرایی کمیته ملی پارالمپیک ثبت‌نام برای قرعه‌کشی عمره دانشگاهیان سال ۱۴۰۴ تا ۲۵ مهرماه ادامه دارد چگونه تدبر در قرآن ما را به ولایت الهی نزدیک می‌کند؟ ۷۶ هزار جانباز اعصاب و روان، زیر چتر حمایت بنیاد شهید دیدار جانشین فرمانده کل سپاه با خانواده سردار شهید سلطانی زمان‌بندی حج تمتع ۱۴۰۵ اعلام شد | آغاز پذیرش زائران از ۲۹ فروردین حفظ حرمت خانواده‌های شهدا در هر مکانی رعایت شود | لزوم به کارگیری ابتکار برای گسترش فرهنگ ایثار و شهادت تجلیل از بانوان قرآنی کشور، در سفرهای استانی برنامه‌ریزی می‌شود آیت‌الله علم‌الهدی: حل مشکلات دانشجویان، نیازمند ایجاد فضای گفت‌و‌گومحور است حضور داور ایرانی در مسابقات بین‌المللی قرآن کریم پاکستان مسجدی در غزه که مورد هدف اسرائیل قرار نگرفت تشرف فرماندهان عقیدتی‌سیاسی منطقه پدافند هوایی شمال‌شرق ارتش به حرم مطهر امام‌رضا(ع)
سرخط خبرها

جایگاهی که فقط برای زن است

  • کد خبر: ۳۰۵۳۰۹
  • ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۴
جایگاهی که فقط برای زن است
اما بالاتر از همه مسائل جسمی، این حس مادرانه زن و فداکاری او در مورد فرزند است که تمجید می‌شود؛ چیزی که اختصاص به عملیات فیزیولوژیک بارداری و ارتباط مستقیم به آن ندارد .

در بسیاری از مواقع خداوند در قرآن وقتی می‌خواهد از انسان و کمال و مرتبت او و رسیدن به مدارج انسانیت و ایمان صحبت کند، از زن و مرد پابه‌پای هم نام می‌برد، اما گاهی هم انگار تبعیض به خرج می‌دهد؛ تبعیضی که درواقع عین عدالت است؛ جایی که می‌خواهد از مقام و منزلت مادر صحبت کند.

خداوند در قرآن بعد از سفارش کلی در مورد والدین، به‌صورت فوق‌العاده به مادر اشاره می‌کند و می‌فرماید: «و وصینا الانسان بوالدیه حملته امه وهنا علی وهن؛ ما به انسان درباره پدر و مادرش سفارش کردیم، مادرش او را با زحمت روی زحمت، حمل کرد».

این سفارش اضافه بر سازمان خداوند برای این است که مادران در دوران بارداری، دچار سستی و ضعف می‌شوند؛ زیرا از عصاره بدن آنان فرزند پرورش می‌یابد. خداوند در جای دیگر می‌فرماید: «والوالدات یرضعن اولادهن حولین کاملین؛ مادران، فرزندان خود را دو سال تمام، شیر می‌دهند».

اما بالاتر از همه مسائل جسمی، این حس مادرانه زن و فداکاری او در مورد فرزند است که تمجید می‌شود؛ چیزی که اختصاص به عملیات فیزیولوژیک بارداری و ارتباط مستقیم به آن ندارد و همین حس زیبای جان بخشیدن و شمع‌گونه برای روشن کردن زندگی فرزند آب شدن، برای زنانی که بچه‌ای را به فرزندی می‌گیرند و مادرانه او را بزرگ می‌کنند، نیز وجود دارد. در احادیث ما نیز به‌صورت ویژه از مادر سخن گفته شده و عاقبت فرزند، بیشتر از پدر به رضایت مادر، گره زده شده است. در روایت تکان‌دهنده‌ای آمده است:

سعیدبن‌یسار گوید از امام‌صادق (ع) شنیدم که می‌فرمود رسول خدا (ص) به هنگام مرگ جوانی بر بالین وی حاضر شد. به او فرمود: بگو لااله‌الاا.... پس چندین‌بار زبانش گرفت. حضرت به زنی که بر بالین او نشسته بود، فرمود: این جوان مادر دارد؟ عرض کرد: آری، منم مادرش. فرمود: تو بر او خشمگین و ناراضی هستی؟ عرض کرد: آری، شش سال است که با او سخن نگفته‌ام. حضرت به او فرمود: از وی راضی شو. عرض کرد: خداوند از او راضی باشد، به رضایت شما‌ای رسول خدا!

پس رسول خدا (ص) به آن جوان فرمود: بگو لااله‌الّا‌ا... و او گفت.

پیامبر (ص) به او فرمود: چه می‌بینی؟ گفت: مردی سیاه‌چهره، زشت‌رو، با لباس چرک و بدبو که در این لحظه نزدیکم آمده است و گلویم را گرفته، می‌فشارد. پیامبر (ص) به او فرمود: بگو یا من یقبل الیسیر، و یعفو عن الکثیر، اقبل منّی الیسیر، و اعف عنّی الکثیر، انّک أنت الغفور الرّحیم: «ای کسی که عمل اندک را می‌پذیری و از گناهان فراوان درمی‌گذری، عملی اندک را از من بپذیر و از گناهان فراوان من بگذر، همانا که تو بخشنده و مهربانی!».

پس جوان این کلمات را گفت. پیامبر (ص) به او فرمود: نگاه کن، چه می‌بینی؟ گفت: مردی را می‌بینم سپیدچهره، زیبارو، خوشبو و خوش‌لباس که نزدیکم آمده است و آن مرد سیاه را می‌بینم که از من رو گرداند و دور شد. حضرت فرمود: دعا را تکرار کن! او تکرار کرد. فرمود: چه می‌بینی؟ گفت: دیگر آن مرد سیاه را نمی‌بینم و این مرد سپید را می‌بینم که نزدیکم آمده است. سپس بر همین حالت، جان سپرد. (أمالی، ص ۲۸۷).

از خداوند می‌خواهیم که همه ما را شکرگزار زحمات والدین، مخصوصا مادران ایثارگر و فداکار قرار بدهد و با رضایت والدین، حسن عاقبت را روزی‌مان کند، ان‌شاءا...!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->