برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان هشدار در مورد خطرات چاقی در کودکان ادامه ثبت‌نام مدارس در پایه‌های هفتم و دهم | ثبت‌نام ۸۵ درصد دانش‌آموزان نهایی شده است تأمین ۳.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا تا نیمه اول آبان‌ماه زمان واریز حقوق بازنشستگان در شهریور ۱۴۰۴ اعلام شد  تأثیر عفو معیاری بر کاهش انگیزه جرم زندانیان چه بخوریم تا ریه‌های سالمی داشته باشیم؟ تأکید وزیر آموزش و پرورش بر اهمیت پرسش مهر: اختصاص یک ساعت از زنگ انشا به این سوال شعار سال تحصیلی جدید و پوستر بازگشایی مدارس رونمایی شد + عکس
سرخط خبرها

بایدها و نبایدهای افطاری و سحری

  • کد خبر: ۳۱۹۵۵۴
  • ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۸
بایدها و نبایدهای افطاری و سحری
یک کارشناس بهبود تغذیه گفت: به روزه‌داران توصیه می‌شود در وعده‌های سحری و افطاری از غذا‌های کم حجم و غنی از مواد مغذی استفاده کنند، تغذیه روزه‌داران باید کم‌نمک، کم‌چرب و کم‌شیرین باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سارا ساروخانی درباره باید‌ها و نباید‌های تغذیه در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: مصرف بی‌رویه قند، چربی و نمک در ایام روزه‌داری ممنوع است، چراکه بدن انسان برای حفظ سلامتی خود همواره مقداری چربی به عنوان ذخیره انرژی در نقاط مختلف ذخیره می‌کند. با توجه به اینکه در ایام روزه‌داری میزان تحرکات بدن کم است، مصرف زیاد چربی باعث می‌شود چربی‌ها زمان‌مند نسوزند و باعث مشکلات کبدی شوند. همچنین مصرف زیاد مواد غذایی شیرین توصیه نمی‌شود، چراکه این مواد با تحریک انسولین و ورود سریع قند خون به داخل سلول‌ها و در نتیجه افت قند خون موجب گرسنگی زودرس می‌شود.

وی گفت: استفاده از اقلام خوراکی و غذا‌های مناسب بویژه برای افرادی که در طول روز فعالیت بیشتری دارند، از اهمیت زیادی برخوردار است و غذا‌هایی که در وعده سحری خورده می‌شود، با تأمین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن نقش مهمی در حفظ کارایی و جلوگیری از کم آبی بدن، ضعف و خستگی دارد.

وی اظهار کرد: انتخاب وعده سحری بسیار مهم است. در وعده‌های سحری غذا‌هایی طبخ شود که حاوی مواد مغذی بسیاری است. بهتر است در کنار سحری مقداری سبزی مصرف شود، چراکه مواد مغذی مختلف و آب موجود در سبزی، علاوه بر تأمین ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن، از تشنگی و خشکی گلو تا حدودی جلوگیری می‌کند.

این کارشناس تغذیه بیان کرد: کاهو، خیار و گوجه فرنگی در وعده‌های سحری و افطار زیاد مصرف شود و به جای استفاده از نوشیدنی‌های شیرین مثل نوشابه گازدار از شربت سکنجبین (ترکیب سرکه سفید و شیره)، شربت آبلیمو، شربت گلاب، شربت خاکشیر، شریت عسل و عرق کاسنی استفاده شود.

وی با بیان اینکه غذا‌های دارای پروتئین مانند انواع کباب، جوجه کباب، ماهی و غذا‌های پر روغن مثل کتلت، برای وعده سحر مناسب نیستند، اظهار کرد: مصرف این اقلام غذایی موجب احساس تشنگی و خشکی دهان در طول روز می‌شود و بهتر است از این غذا‌ها حجم بسیار کم در وعده شام و پس از حداقل دو ساعت از افطار استفاده شود.

ساروخانی گفت: سیب زمینی آب‌پز، انواع تره‌ها، اسفناج پخته، کدو و هویج بهترین غذا‌ها برای استفاده روزه‌داران در زمان افطار است. مصرف آب جوش ولرم جایگزین چای پررنگ قهوه و یا نسکافه شود، چراکه این اقلام خوراکی به دلیل خاصیتی که دارند، نیاز بدن به آب را بیشتر می‌کنند و بهتر است در استفاده از این نوع نوشیدنی‌ها زیاده‌روی نکنیم.

وی خطاب به افرادی که بنا به دلایلی مانند چاقی از خوردن سحری امتناع می‌کنند، افزود: افرادی که بدون وعده سحری روزه می‌گیرند، بیشترین آسیب را به بدن خود می‌زنند، چراکه گرسنگی باعث ترشح هورمون‌ها و ارسال سیگنالی به مغز می‌شوند تا بدن در زمان افطاری تمایل به خوردن مواد غذایی پرچرب، حجیم و پرکربوهیدرات داشته باشند و از طرفی مشکلات رفلاکس معده و ترشح بیش از حد اسید معده را به وجود می‌آورد.

این کارشناس تغذیه ادامه داد: توصیه می‌شود بعد از خوردن سحری روزه‌داران بلافاصله نخوابند و حداقل ۱۵ دقیقه در همان منزل پیاده‌روی داشته باشند. بامیه و زولبیا که دارای مقادیر زیادی قند و چربی، اسید‌های چرب اشباع و ترانس است که در ماه رمضان باید کمتر مصرف شود و به جای آن خرما و فرنی کم‌شیرین جایگزین شود.

ساروخانی در پایان گفت: زیاده‌روی در مصرف مواد قندی و شیرین در وعده افطار علاوه بر اینکه منجر به اختلالاتی، چون چاقی می‌شود، نقش قابل توجهی در تضعیف سیستم ایمنی بدن نیز دارد و توصیه می‌شود در وعده شام از غذا‌های سبک و کم چرب استفاده شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->