کنکوری‌ها بخوانند! | تاثیر مثبت معدل در کنکور چطور محاسبه می‌شود؟ تاریخچه‌ای از کشت چای در ایران | چند‌و‌چون چای راهنمایی برای انتخاب، مصرف و نگهداری نان | یک لقمه سلامتی ماجرای درگیری در خیابان بهشتی تهران چه بود؟ (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طرحی برای پایان دادن به چرخه معیوب ترک اعتیاد متجاهرها در مشهد | امید به شفابخشی نسخه «مدیریت مورد» معاون اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی: باید به موضوع فرونشست زمین در محدوده اماکن تاریخی استان توجه ویژه شود مشهد، قطب آزمایشگاهی منطقه شمال‌شرق کشور مدیر موزه بزرگ خراسان: سازه‌های مقاوم بنا‌های تاریخی ۲۵۰۰ ساله از افتخارات ایرانیان است یک تمرین ساده برای تسکین زانودرد منابع مالی، چالش‌برانگیزترین موضوع در حوزه بازسازی و حفاظت از بنا‌های تاریخی است برای حفظ بنا‌های تاریخی باید به ضعف‌های ذاتی این سازه‌ها توجه ویژه داشته باشیم فرودگاه مشهد آماده بدرقه بیش از ۱۲ هزار زائر خانه خدا پایه یازدهمی‌ها امسال هم ۶ درس را امتحان نهایی می‌دهند وزیر آموزش‌ و پرورش: اساسی‌ترین مشکل و بزرگ‌ترین بحران‌های امروز کشور ریشه در مسائل فرهنگی دارد آیا سی‌تی‌اسکن خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟ پروژه برقی‌سازی خط‌آهن تهران-مشهد، از پروژه‌های اولویت‌دار کشور است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۳۱ فروردین ۱۴۰۴) | از فردا هوا گرم می‌شود نقش زن خارجی در باند گروگان‌گیران آدمکش در مشهد چه بود؟ ۵۴ درصد از مردم خراسان رضوی، گرفتار کم‌تحرکی هستند | کم‌وزنی، مهم‌ترین دلیل مرگ‌ومیر نوزادان در استان + فیلم شنا با  مرگ | غرق شدن ۵ نفر از ابتدای ۱۴۰۴ در خراسان رضوی فرمانده کل انتظامی: ضرورت تعریف طرح نوین همکاری پلیس و آموزش و پرورش رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: زمینه‌های افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه تجهیزات پزشکی محقق شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد جان ۴ بیمار را نجات داد (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طب ایرانی چگونه شانس بارداری را افزایش می‌دهد؟ زمان واریز مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری اعلام شد | بازنشستگان تأمین‌اجتماعی همچنان چشم انتظارند! چگونه میکروب‌های روده بر سلامت ما تأثیر می‌گذارند؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق در برخی نقاط کشور (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) تأثیر ترکیبات موجود در گیاه خارمریم بر بهبود عملکرد کبد فروش دارو‌های یخچالی در فضای مجازی ممنوع است ثبت ۴۷۱ هزار و ۴۴۰ فقره سند ازدواج در سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه

  • کد خبر: ۳۲۷۱۵۲
  • ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۸
۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که افزودنی‌های غذایی که معمولاً در نوشیدنی‌های رژیمی، سوپ‌ها، دسر‌های لبنی و سس‌ها یافت می‌شوند، ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در افراد افزایش دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان گزارش دادند که مخلوطی از مواد افزودنی که معمولاً در نوشیدنی‌های شیرین شده مصنوعی یافت می‌شود، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۱۳ درصد در میان گروهی متشکل از ۱۱۰ هزار نفر افزایش داد.

به همین ترتیب، یک ترکیب افزودنی مرتبط با غذا‌های فوق فرآوری شده مانند انواع سس، خطر ابتلاء به دیابت را تا ۸ درصد افزایش می‌دهد.

«ماری پاین دی لا گاراندری»، محقق ارشد در سازمان تحقیقات بهداشتی در فرانسه می‌گوید: «یافته‌ها نشان می‌دهند که چندین افزودنی نمادین موجود در بسیاری از محصولات اغلب با هم مصرف می‌شوند و مخلوط‌های خاصی با خطر بالاتر ابتلاء به این بیماری مرتبط هستند.»

او در یک بیانیه خبری افزود: «بنابراین این مواد ممکن است یک عامل خطر قابل اصلاح باشند و راه را برای پیشگیری از دیابت نوع ۲ هموار کنند.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های بیش از ۱۰۸۰۰۰ نفر را که در یک مطالعه طولانی‌مدت فرانسوی شرکت داشتند و ارتباط بین تغذیه و سلامتی در آنها ارزیابی شده بود، تجزیه و تحلیل کردند.

همه شرکت کنندگان ۲ تا ۱۵ روز سوابق رژیم غذایی را تکمیل کردند که همه غذا‌ها و نوشیدنی‌های مصرف شده و همچنین مارک‌های خاص را ردیابی می‌کرد. سلامت شرکت کنندگان پس از آن برای نزدیک به هشت سال پیگیری شد.

محققان پنج مخلوط افزودنی مختلف را که معمولاً در غذا‌های فرآوری شده مورد استفاده قرار می‌گیرند، بررسی کردند تا ببینند آیا این ترکیبات بر خطر دیابت تأثیری دارند یا خیر.

نتایج نشان می‌دهد که ۲ تا از مخلوط‌ها خطر را به طور قابل توجهی افزایش دادند:

• یک مخلوط شامل افزودنی‌های مورد استفاده در نوشیدنی‌های رژیمی، از جمله اسیدکننده‌ها و تنظیم‌کننده‌های اسیدیته (اسید سیتریک، سیترات سدیم، اسید فسفریک، اسید مالیک)، رنگ‌کننده‌ها (سولفیت آمونیاک کارامل، آنتوسیانین‌ها، عصاره پاپریکا) و شیرین‌کننده‌ها (acesulfame-K، آسپارتام، سوکرالوز) بودند.

• مخلوط دیگر، که در غذا‌های فرآوری شده استفاده می‌شود، حاوی چندین امولسیفایر (نشاسته اصلاح شده، پکتین، صمغ گوار، کاراگینان، پلی فسفات‌ها، صمغ زانتان)، یک ماده نگهدارنده (سوربات پتاسیم) و یک عامل رنگ دهنده (کورکومین) است.

با این حال، محققان خاطرنشان کردند که برای درک اینکه چرا این ترکیبات افزودنی خاص خطر دیابت را افزایش می‌دهد، به مطالعات بیشتری نیاز است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->