شهادت پاسدار تیپ ۱۲ قائم (عج) سمنان حین ماموریت رزمی + عکس (۱۶ مهر ۱۴۰۴) تجربه زیارت اختصاصی کودکان در حرم مطهر رضوی برای نخستین‌بار انتخاب ۱۰ هزار مسجد شاخص در طرح «محراب» تقدیر مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه از نیروهای خدوم انتظامی فرنی‌پزان در شربت‌خانه حضرتی | نگاهی مستند و متفاوت به یکی از نهادهای فراموش‌شده پذیرایی در حرم‌مطهر تدوین خاطرات شهدای دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه بانگ خوش، مروج اخلاق جنگ با استکبار را ادامه می‌دهیم به سویت پر کشیدم با دلی از قبل‌ شیدا‌تر نسبتِ فرهنگی و تمدنی ما و امام رضا(ع) حکم شرعی خرید اضافی وسایل زندگی چیست؟ «اوس حبیب» جنس نور و نظم را می‌شناخت | یادی از مرمتگر گنبد و آینه‌کاری‌های حرم مطهر رضوی سفری برای دل دیدار رئیس بنیاد شهید با خانواده شهید فراجا ۳ هزار و ۱۵۷ موکب در اربعین ۱۴۰۴ خدمات ارائه کردند زیارت، مهمان‌شدن در خانه امام رضا(ع) | حق امام معصوم را با زیارت ادا کنیم آغاز همایش تجلیل از خادمان اربعین با پیام رئیس‌جمهور (۱۶ مهر ۱۴۰۴) الگوگیری از سیره امام‌رضا(ع) در تربیت کودک | پیوندی از عقلانیت، عاطفه و نظم دهلی نو محفل شاعرانه در پاسداشت حضرت زهرا(س) شد تأکید معاون وزیر فرهنگ در حمایت از تولید محتوای قرآنی در مناطق روستایی و عشایری
سرخط خبرها

ملاهادی سبزواری؛ خادمی که استاد فلسفه از آب درآمد

  • کد خبر: ۳۴۹۷۱۸
  • ۱۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۰:۵۹
ملاهادی سبزواری؛ خادمی که استاد فلسفه از آب درآمد
هیچ‌کس تصور نمی‌کرد پیرمردی که سال‌ها در یکی از مدارس علمیه تنها به کار‌های خدماتی مشغول بود، روزی در جایگاه یکی از بزرگ‌ترین اساتید حکمت و فلسفه اسلامی شناخته شود.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سید هبه‌الدین شهرستانی در نقل قولی خواندنی از ادیب پیشاوری، به یکی از جلوه‌های شگفت‌انگیز فروتنی و بی‌ادعایی حکیم بزرگ، مرحوم ملاهادی سبزواری اشاره می‌کند.

در این روایت آمده است که جمعی از طلاب اهل کرمان، با شنیدن آوازه علمی ملاهادی سبزواری، راهی سبزوار شدند و در یکی از جلسات درس این حکیم نامدار شرکت کردند.

حکیم همانند همیشه با وقار وارد مجلس درس و مشغول تدریس شد، اما در تمام طول جلسه، طلاب کرمانی در گوشه‌ای به هم پچ‌پچ می‌کردند و با تعجب لب‌های خود را می‌گزیدند.

پس از پایان درس، شاگردان قدیمی حاجی سبزواری که از رفتار بی‌ادبانه مهمانان کرمانی ناراحت شده بودند، به آنان اعتراض کردند و خواستار رعایت ادب و توجه به درس شدند.

طلاب کرمانی در پاسخ، رازی شگفت را فاش کردند.

ملاهادی سبزواری؛ خادمی که استاد فلسفه از آب درآمد

آنان گفتند که چند سال پیش، پیرمرد بیماری به مدرسه ما آمد و تقاضا کرد که مدتی را برای گذراندن دوران نقاهت در یکی از حجره‌های طلاب اقامت کند.

مدیر مدرسه با استناد به وقف بودن حجرات برای طلاب، اجازه این کار را نداد، اما خادم مدرسه که دلش به حال پیرمرد سوخته بود، پیشنهاد داد وی در اتاق خادمان ساکن شود.

با این شرط که پیرمرد در مقام خادمی مدرسه فعالیت کند، اقامت او در مدرسه مجاز دانسته شد.

این پیرمرد بی‌ادعا، با نهایت تواضع پذیرفت و در مقام خدمت‌گزار مدرسه به کار پرداخت.

او چنان بی‌سر و صدا زیست که نه تنها شکایتی نکرد، بلکه چنان با اخلاق نیکو رفتار کرد که خادم مدرسه دختر خود را به عقد او درآورد.

پس از سه سال، آن پیرمرد بی‌هیاهو مدرسه را ترک کرد و بازگشت و اکنون، طلاب کرمانی با حیرت دریافته بودند که آن پیرمرد فروتن و خاموش، کسی جز حکیم بلندآوازه، ملاهادی سبزواری نبوده است؛ عالمی که با آن مقام علمی و عرفانی، هرگز خود را بر دیگران تحمیل نکرد و حاضر شد سه سال تمام، در قامت خادمی مدرسه، بی‌هیچ نشانی از خودنمایی، به زندگی ادامه دهد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->