هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ۲۵ سال حبس در انتظار ارسال کنندگان فیلم و تصویر به شبکه‌های معاند فعالیت فرودگاه‌های کشور به حالت عادی بازگشت (پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴) تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا جمعه (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ویدیو | آتش سوزی مهیب ترکیه به اطراف شهر توریستی آنتالیا رسید زمان برگزاری آزمون‌های استخدامی آموزش‌وپرورش و سایر دستگاه‌ها مشخص شد آخرین زمان‌بندی ثبت‌نام دانش‌آموزان و آزمون‌های سمپاد و نمونه اعلام شد ویدئویی از انفجار ۲۵ خردادماه ۱۴۰۴ در اثر موشک اسرائیل به منطقه تجریش تهران پرواز‌های فوق‌العاده «هما» از مشهد به مقاصد بین‌المللی و داخلی درباره حادثه هواپیمای ایرانی که سال ۱۳۶۷ مسافرانش با حمله موشکی آمریکا شهید شدند | کودک‌کشی بر فراز آسمان وزیر آموزش و پرورش: کتاب‌های درسی در حال توزیع است این شکل از ناشتایی، شما را لاغر می‌کند
سرخط خبرها

شیوع کبد چرب در ایران/۴۰ درصد ایرانی‌ها مبتلا به کبد چرب هستند

  • کد خبر: ۱۴۲۹۱
  • ۲۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۹
شیوع کبد چرب در ایران/۴۰ درصد ایرانی‌ها مبتلا به کبد چرب هستند
رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله (عج) به رشد کبد چرب در کشور اشاره کرد و گفت: طی ۲۰ سال اخیر کبد چرب در کشور حداقل ۲ برابر شده که این موضوع نگران‌کننده است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سید موید علویان با اشاره به اینکه اکنون حدود ۴۰ درصد ایرانی‌ها مبتلا به کبد چرب هستند، افزود: افراد چاق، مبتلایان به دیابت، افراد کم تحرک، مصرف‌کنندگان سیگار و قلیان و افراد پراسترس، بیشتر از سایرین در معرض کبد چرب قرار دارند.
وی با اشاره به کبد چرب مانند برخی از بیماری‌ها علامتی ندارد، گفت: افرادی که در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند با انجام آزمایش خون و سونوگرافی می‌توانند از ابتلا به بیماری آگاه شده و اقدامات درمانی را انجام دهند.
علویان افزود: هرچند برخی افراد از نظر ژنتیکی استعداد ابتلا به بیماری کبد چرب را دارند، اما داشتن سبک زندگی صحیح شامل تحرک بدنی کافی، داشتن وزن مناسب، تغذیه مناسب و متعادل و حذف مصرف شکر و قند، پرهیز از مصرف دخانیات و الکل از ابتلا به این بیماری جلوگیری می‌کند.


باور‌های غلط در مورد کبد چرب


وی به برخی باور‌های غلط در مورد کبد چرب اشاره کرد و گفت: یکی از باور‌های غلط نخوردن صبحانه برای مبتلا نشدن به کبد چرب است که این باور اشتباه بوده و صبحانه نخوردن، خود یکی از علل کبد چرب است.
علویان ادامه داد: برخی افراد کبد چرب را ناشی از مصرف زیاد چربی‌ها می‌دانند که این باور هم اشتباه بوده و عمده‌ترین عامل ابتلا به این بیماری مصرف زیاد شکر، قند و شیرینی است که باید از مصرف آن جلوگیری کرد.
وی، یکی دیگر از باور‌های غلط را ارتباط بین بیماری‌های پوستی و کبد چرب اعلام کرد و گفت: مردم مطلع باشند کبد چرب ارتباطی با بیماری‌های پوستی از جمله کک و مک، ندارد.


کبد چرب درمان دارویی ندارد


وی با اشاره به اینکه کبد چرب درمان دارویی ندارد، گفت: داشتن سبک زندگی سالم نقش اصلی در پیشگیری و درمان کبد چرب را دارد، مردم باید شیوه زندگی خود را تغییر دهند تا دچار این بیماری نشوند.
علویان به نقش ورزش و تغذیه سالم در پیشگیری و درمان، کبد چرب اشاره کرد و گفت: افرادی که در هفته ۳ بار و هر دفعه بین ۳۰ تا ۴۰ دقیقه ورزش می‌کنند هم دچار کبد چرب نمی‌شوند و هم خوابشان تنظیم می‌شود.


خودمراقبتی، جایگزین خود درمانی شود


وی با اشاره به اینکه مردم باید خود مراقبتی را جایگزین خود درمانی کنند، گفت: خود درمانی می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری برای مردم داشته باشد و باید از آن باید پرهیز شود.
علویان ادامه داد: مردم باید با کارکرد سیستم بدن و بیماری‌ها آشنا باشند و بدانند که راه‌حل صحیح پیشگیری از بیماری‌ها چیست؟ خود مراقبتی توصیه همه پزشکان است، اما در صورت ابتلا به بیماری باید به پزشک متخصص مراجعه و از خود درمانی پرهیز کرد.

 

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->