برخی دانش‌آموزان مدارس فنی و کار و دانش مشهد بدون کتاب هستند | کتاب های جدید هنرستانی ها درگیر چاپ مجدد! پوشش بیش از ۱۱۰ کودک کار خیابانی توسط بهزیستی خراسان رضوی در نیمه اول ۱۴۰۴ خیابان، گروگان بی‌قانون‌ها | روایتی درباره سدمعبر، نماد آشکار بی‌احترامی به حقوق شهروندی چگونه فشار خون را در یک ماه پایین بیاوریم؟ فروش آینه بغل خودرو‌های لوکس، فقط ۵۰۰ هزار تومان! دستگیری توزیع‌کننده مواد مخدر توسط پلیس مشهد | دیوار شیشه‌ای تبعه خارجی فرو ریخت لیست غذا‌های ممنوعه برای سالمندان سانحه رانندگی در فضایی خاص، منجر به جان‌باختن پسری ۱۲ساله در مشهد شد | مرگ عجیب یک نوجوان! کشاورزی خراسان رضوی در حال نابودی است | تأثیر بحران آب بر کشاورزی استان پاسخ سخنگوی آموزش و پرورش به اعتراض داوطلبان آزمون استخدامی این وزارت خودرو‌های توقیفی بالای ۵ میلیون تومان جریمه ترخیص می‌شوند + جزئیات (۱۶ مهر ۱۴۰۴) تأمین اجتماعی در حال تأمین منابع برای واریز معوقات گروهی از بازنشستگان است (۱۶ مهر ۱۴۰۴) روایتی از ۲ مرکز ساماندهی کودکان کار در مشهد | توانمندسازی، آغازی بر پایان کودک‌کار آیا داروخانه‌ها ملزم به فروش اینترنتی دارو هستند؟ زندگی با «کودک درون» | چطور با کودک درون خود دوست شویم و از آن در زندگی روزمره بهره ببریم؟ عطاری‌ها حق ورود به درمان و فروش دارو‌های ترکیبی را ندارند نوشابه رژیمی سلامت کبد را بیشتر تهدید می‌کند نوشتن مشق جلوی تلویزیون ممنوع! تکان‌دهنده‌ترین جنایت خانوادگی در یک قدمی مشهد: پدری که سر پسرش را متلاشی کرد! اظهارنظر معاون استاندار همدان درباره تجمع مقابل دانشگاه بوعلی سینا یک کشته و ۱۵ مصدوم در حادثه واژگونی وانت بار در محور تربت جام - مشهد (۱۵ مهر ۱۴۰۴) ایران در هفته دوم مهرماه ۱۴۲ بار لرزید ‌نمی‌خواستم یک گلابی باشم! به مناسبت صد‌و‌هجدهمین سالگرد سه‌رنگ شدن پرچم ایران | سبز و سفید و سرخ‌مان درباره ویژگی‌هایی که مردان را برای همسرانشان جذاب‌تر می‌کند | مرد جذاب من ثبت ۲۲۸ هزار و ۸۶۰ ازدواج در کشور طی شش ماه اول سال ۱۴۰۴ | کاهش ۴ درصدی ازدواج و ۳.۵ درصدی طلاق آیا با بالا رفتن سن، قد ما واقعاً کوتاه می‌شود؟ خراسان رضوی بیشترین میزان نابودی منابع آب زیرزمینی در کشور را دارد! اخطار به ۱۵ بانک در رابطه با نحوه پرداخت تسهیلات | ضرورت مقابله با انحصار در واردات برنج
سرخط خبرها

بیش از ۶۵۶ هزار نفر در سال ۱۴۰۱ از موزه‌های آستان قدس رضوی بازدید کردند

  • کد خبر: ۱۵۴۴۹۱
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۸
بیش از ۶۵۶ هزار نفر در سال ۱۴۰۱ از موزه‌های آستان قدس رضوی بازدید کردند
بر اساس آمار، در سال ۱۴۰۱ تعداد ۶۵۶ هزار و ۹۸۳ نفر از موزه‌های آستان قدس رضوی دیدن کردند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مهدی قیصری‌نیک در خصوص آمار بازدیدکنندگان از موزه‌های آستان قدس رضوی اظهار کرد: از ابتدا تا پایان سال ۱۴۰۱ تعداد ۶۵۶ هزار و ۹۸۳ نفر از موزه های آستان قدس رضوی بازدید کردند. از این تعداد ۶۳۳ هزار و۹۲۰ نفر بازدیدکننده داخلی و ۲۳ هزار و ۶۳ نفر بازدیدکننده خارجی بودند.

وی افزود: در این ۱۱ ماه ۱۶ نمایشگاه مناسبتی و موضوعی از آثار تاریخی، فرهنگی و هنری در موزه و نگارخانه رضوی برگزار شد. برگزاری ۸ برنامه رونمایی از آثار تاریخی و فرهنگی، ۹ کارگاه و نشست آموزشی تخصصی و معرفی آثار تاریخی و فرهنگی از زبان راویان کوچک موزه رضوی از اقدامات سازمان موزه‌های آستان قدس رضوی بوده است.

قیصری‌نیک در خصوص اقدامات مرمتی در این مدت بیان کرد: بیش از ۷۰ هزار اقدام مرمتی بر روی منابع و آثار موزه‌ای مانند نسخ خطی، چاپ سنگی و اسناد تاریخی انجام گرفته است. این اقدامات شامل آسیب‌شناسی، ضدعفونی، اسیدزدایی، استحکام‌بخشی، گردگیری، مرمت، بازسازی و تجلید آثاری همچون اسناد، کتب خطی و روزنامه‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: آثار موزه‌ای مانند سکه‌ها، ظروف فلزی، فرش‌ها، سفالینه‌ها و کتیبه‌های طلا مرمت شدند. همچنین بناهای تاریخی بررسی و مرمت شدند و مخازن و فضاهای نمایشی از نظر دما، رطوبت و آلودگی محیطی بررسی شد.

قیصری‌نیک در خصوص ثبت میراث ناملموس آستان قدس رضوی گفت: میراث ناملموس آستان قدس رضوی مانند آیین‌های خطبه‌خوانی و صفه در دستور کار قرار گرفته است. پرونده این دو آیین و فیلمی از اجرای مراسم تهیه شده تا در سال ۱۴۰۲ برای ثبت در فهرست آثار ملی ارسال شود.

وی در خصوص ثبت آثار ملموس عنوان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۱، تعداد ۳۲ اثر موزه‌ای در فهرست آثار ملی ثبت شدند. ۶ قرآن خطی، جزوات قرآن وقفی، ۲ اسطرلاب برنجی و حلقوی، ساعت آفتابی و قبله‌نمای عبدالائمه بخشی از این آثار است.

معاون امور موزه‌های سازمان کتابخانه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی ادامه داد: پایه شمعدان فلزی، قفل آویز زرین ضریح، قندیل زرین قلمزنی، ۲ کلیددان فولاد، در حرم امام رضا(ع)، گلابدان فولادی، قالیچه‌های تاریخی، ضریح شیر و شکر، منبر خاتم‌کاری و تبر فولاد طلاکوب دوره افشار و قاجار بخش دیگری از این آثار است.

وی عنوان کرد: همزمان با دهه فجر و در سالروز ولادت امام علی(ع) «گنجینه نهج البلاغه و صحیفه سجادیه» در محل موزه قرآن و نفایس آستان قدس رضوی افتتاح شد. در این گنجینه، تعداد ۳۳ نسخه نهج‌البلاغه و ۳۱ نسخه صحیفه سجادیه از نفیس‌ترین آثار موجود در گنجینه رضوی گردآوری شده است که از مجموع۶۵۰ نسخه نفیس نهج البلاغه و ۲۶۰ نسخه ارزشمند صحیفه سجادیه موجود در مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی منتخب شده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->