۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

۲ هفته اول مرداد آتش از آسمان می‌بارد (۲ مرداد ماه ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۱۷۵۶۹۹
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵
۲ هفته اول مرداد آتش از آسمان می‌بارد (۲ مرداد ماه ۱۴۰۲)
رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی گفت: برای دو هفته اول مردادماه نیز دمایی بیش از حد نرمال و گرم‌ترین روز‌های سال پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز احد وظیفه درباره وضعیت دمایی طی مردادماه اظهارکرد: پیش‌بینی می‌شود مرداد همچون تیرماه دمای هوا بین ۱ تا ۲ درجه در غالب نقاط کشور بیش از حد نرمال باشد. طی هفته جاری و دو هفته اول مردادماه نیز گرم‌ترین روز‌های سال خواهد بود. به‌طور مثال دمای هوا در تهران طی روز‌های آینده به ۴۰ درجه سلسیوس و حتی بالاتر می‌رسد و باقی نقاط کشور هم با آنومالی (بی‌هنجاری دمایی) مثبت دمایی مواجه  خواهند بود و در هیچ نقطه‌ای از کشور نمی‌توانیم انتظار دمای در حد نرمال را داشته باشیم. نه تنها در مردادماه بلکه در شهریورماه و مهرماه نیز می‌توانیم دمایی بیش از حد نرمال داشته باشیم.

رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی درباره بارش‌های ماه‌های آینده تصریح کرد: نسبت به بارش‌های پاییزی می‌توانیم خوش‌بین باشیم چراکه بارندگی‌ها به‌هنگام آغاز خواهند شد و احتمالا بارش‌های نرمال و حتی بیش از نرمالی در پیش خواهیم داشت.

وظیفه در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره وضعیت دما طی ماه گذشته اظهار کرد: طی تیرماه دمای کشور به‌ویژه در نیمه‌شرقی بین ۱ تا ۲ درجه سلسیوس بیش از حد نرمال بود. کانون بی‌هنجاری دما در شرق کشور به‌ویژه استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و یزد قرار داشت که بین ۱.۵ تا ۲ درجه سلسیوس دمایی بیش از حد نرمال بود. استان‌هایی همچون خراسان جنوبی، خراسان شمالی و اصفهان نیز مناطقی بودند که به‌طور نسبی دمای بیش از ۱ درجه بالاتر از نرمال را تجربه کردند. به‌طور کلی میانگین دمای کشور طی تیرماه بین ۱ تا ۲ درجه سلسیوس بیش از حد نرمال بود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا گرمای هوا در تیرماه بی‌سابقه بود یا خیر؟ گفت: گرمای هوا در ایران بی‌سابقه نبود. هرچند در برخی نقاط کشور رکورد دمایی زده شد، اما این وضعیت به معنای بی‌سابقه بودن گرما نبود. دمای میانگین کره زمین طی سال جاری ۱۷.۲۷ درجه سلسیوس ثبت شده این در حالی است که بالاترین دمای ثبت شده در سال ۲۰۱۶ حدود ۱۷.۲۴ درجه سلسیوس بود بنابراین دمای کره زمین بسیار بیشتر و گرم‌تر از آن چیزی است که گمان می‌کردیم و همچنان نیز به سمت گرمایش بیشتر می‌رود.  

رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی تصریح کرد: در روز‌های باقی‌مانده سال نیز ممکن است روند افزایش دما به‌گونه‌ای باشد که به عنوان یکی از گرم‌ترین سال‌هامحسوب شود. از جمله آثار آن نیز می‌توان به آتش‌سوزی‌ها بسیار گسترده در جنوب اروپا به‌خصوص یونان، آمریکای شمالی، جنگل‌ها و مناطق شرقی کانادا اشاره کرد. ماه‌های خرداد، تیر و مرداد جزو ماه‌هایی است که رکورد گرمای هوای دنیا طی این مدت ثبت می‌شود. درواقع ما اثرات تغییر اقلیم را اینگونه لمس می‌کنیم.

وی درباره تاثیرات گرما بر منابع آبی اظهارکرد: دمای هوا در تابستان بالاست و در صورتی که حتی نسبت به حالت نرمال یک درجه نیز افزایش یابد ۶ درصد میزان تبخیر و تعرق بیشتر می‌شود. آب‌های پشت دریاچه‌ها، سدها، تالاب‌ها، رودخانه‌ها و آب‌های سطحی زودتر تبخیر می‌شوند و از بین می‌روند، با افزایش تبخیر و تعرق نیاز به آب نیز افزایش می‌یابد و این دمای بیش از حد نرمال، تاثیرات منفی بسیار زیادی بر این مناطق دارد. بستر بسیاری از تالاب‌ها به کانون گرد و غبار تبدیل شده‌اند؛ همانطور که تهران، قم، کاشان، شهر‌های شرقی کشورهمچون زابل و زاهدان به دلیل خشک شدن دریاچه نمک قم، هامون و دریاچه ارومیه گرد و غبار بسیار زیادی را متحمل هستند.

وظیفه در مورد بارش‌های تیرماه نیز تصریح کرد: این بارش‌ها به دلیل گرمای زیاد هوا مفید و تاثیر گذار نبودند و بلافاصله پس از بارش تبخیر شدند. به جز مناطق شمالی کشور که نسبت به مناطق دیگر دمایی معتدل‌تر دارند و بارش‌های بیشتری را نیز تجربه کردند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->