نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟ بهترین زمان مصرف چای سبز برای لاغری چه موقع است؟ خدمات ویژه مجهزترین بیمارستان سیار کشور در عمود ٩٨٩ زیبایی و طراوت پوست با میوه‌های تابستانی به بهانه ۱۷ مرداد، روز خبرنگار | ۴ روایت از رنج و رسالت  خبرنگارانی که در جنگ ۱۲ روزه پای کار بودند راننده تاکسی اینترنتی در مشهد، سرکرده باند سرقت‌های مسلحانه اهواز از آب درآمد! عجیب اما واقعی؛ صدور سند برای ۲۵ سانتی‌متر زمین در کاشان ! کشف یک میلیون و ۵۳۰ هزار یورو ارز قاچاق در ۷ گذرگاه مرزی عبور زائران شلیک مرگبار شکارچیان غیرمجاز جان محیط‌بان پارک ملی گلستان را گرفت (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) ۵ کشته در پی نزاع بر سر یک ملک در تربت حیدریه خراسان رضوی (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) خروج ۶۹ درصد زائران اربعین از کشور (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) ۴ نوشیدنی فوق‌العاده برای رفع عطش هنگام فعالیت ورزشی در گرما
سرخط خبرها

طرز تهیه حلیم نذری + لیست مواد لازم

  • کد خبر: ۱۷۵۹۹۸
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۷
طرز تهیه حلیم نذری + لیست مواد لازم
یکی از غذا‌های بسیار خوشمزه و پرطرفدار در بین ما ایرانی‌ها، حلیم است، مخصوصاً اگر حلیم خانگی باشد. در ماه‌های محرم و رمضان، این غذا بیشتر مورد استقبال و پخت قرار می‌گیرد. در این مطلب به شما حلیم خانگی خوشمزه را آموزش خواهیم داد.

به گزارش شهرآرانیوز، حلیم (هلیم) از غذا‌های سنتی آش مانند منطقه خاور میانه است که ماده اصلی آن گندم، جو یا بلغور است که در آن نوعی گوشت نیز می‌ریزند.  گوشتی که در این غذای مقوی و خوشمزه به کار می‌برند، هم می‌تواند گوشت سفید باشد مانند گوشت مرغ و بوقلمون و هم گوشت قرمز گوسفند یا گوساله..هر چند تهیه حَلیم آماده بسیار راحت و بی دردسر است، اما قطعا طعم حلیمِ خانگی را در هیچ حَلیم فروشی‌ای نمی‌توان پیدا کرد.

حلیم گندم از جمله غذا‌های بسیار خوشمزه می‌باشد که خواهان زیادی در ماه‌های محرم و رمضان دارد که در ماه رمضان نیز یک افطاری فوق‌العاده خوشمزه و مناسب به حساب می‌آید.  ترجیحا برای درست کردن حلیم خوشمزه و یا نذری از گوشت قرمز به‌خصوص گوسفندی و یا گوشت بوقلمون استفاده می‌شود.

مواد لازم تهیه حلیم گندم برای ۶۰ نفر

گندم پوست کنده: ۵۰۰۰ گرم

گوشت بوقلمون یا گوسفندی: ۲۵۰۰ گرم

پیاز: ۱۰ عدد

آب: به میزان لازم

نمک: به میزان لازم

روغن حیوانی یا کره آب شده: به میزان لازم

شکر و دارچین: برای تزیین

کنجد: برای تزیین

طرز تهیه حلیم

مرحله اول:

برای تهیه حلیم گندم ابتدا باید گندم‌های پوست کنده را به همراه آب حدود ۱۲ ساعت بخیسانید.

مرحله دوم:

پس از گذشت ۱۲ ساعت آب گندم را خالی کنید و به همراه ۱۸ لیوان آب در قابلمه‌ای مناسب با حجم مواد حلیم بگذارید تا حلیم بپزد.

مرحله سوم:

در حین جوشیدن آب و گندم کف‌هایی روی آن ایجاد می‌شود که بهتر است با کمک یک قاشق آن‌ها را بگیرید تا حلیم سیاه نشود.

مرحله چهارم:

پس از جوش آمدن آب، حرارت گاز را کم کنید و در قابلمه را ببندید و بگذارید تا گندم خوب بپزد.

مرحله پنجم:

در حین پخت گندم یک عدد پیاز را به صورت درشت خرد کنید.

مرحله ششم:

در قابلمه‌ای دیگر گوشت را به همراه پیاز و ۳ لیوان آب بگذارید تا بپزد. ابتدا حرارت را بالا ببرید بعد از جوشیدن آب آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد.

مرحله هفتم:

برای پخته شدن گوشت حداقل سه ساعت زمان لازم است. البته وقتی گوشت نیم پز شد میتوانید مقداری نمک به آن اضافه کنید تا مزه دار شود.

مرحله هشتم:

در حین پخت گندم آن را هم بزنید تا گندم‌ها ته نگیرد. پس از گذشت ۴ ساعت گندم را از روی حرارت بردارید.

مرحله نهم:

بعد از اینکه گندم‌ها کمی خنک شدند با کمک گوشت کوب برقی و یا با کمک مخلوط کن خوب له کنید تا به شکل پوره شود. در غیر این صورت آنقدر هم بزنید تا صاف و یکدستش کنید.

مرحله دهم:

گوشتی را که از قبل پخته اید را با کمک یک چنگال و چاقو ریش‌ریش کنید و کنار بگذارید.

مرحله یازدهم:

آب باقی مانده از گوشت را نیز از صافی عبور دهید و نگه دارید.

مرحله دوازدهم:

گوشت ریش‌ریش شده را به همراه آب گوشت به گندم اضافه کنید.

مرحله سیزدهم:

مواد حلیم درون قابلمه را حدود ۱۵ دقیقه دیگر با کمک گوشت کوب برقی بکوبید تا ترکیب شوند. برای له کردن مواد به هیچ عنوان از چرخ گوشت و میکسر یا غذاساز استفاده کنید.

مرحله چهاردهم:

مقداری نمک داخل آن بریزید و اجازه دهید حلیم نیم ساعت دیگر هم روی حرارت ملایم بپزد. وقتی خوب قوام آمد و به اصطلاح کشدار شد آن را از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظرتان بکشید و در زمان کشیدن روی آن روغن حیوانی یا کره آب شده بریزید و با دارچین، شکر و کنجد تزیین کنید.

فوت و فن پخت یک حلیم گندم خوشمزه خانگی

حلیم به دلیل داشتن گندم و گوشت از خواص بالایی برخوردار است؛ گندم موجود در حلیم منبع روی، آهن، منیزیم و نیاسین است و اگر از گندم سبوس دار استفاده شود برای درمان بسیاری از بیماری‌های گوارشی نیز موثر خواهد بود.

زودتر پختن حلیم:

برای کاهش زمان پخت حلیم خانگی می‌توانید از بلغور گندم استفاده کنید.

جایگزین شکر برای سرو حلیم:

استفاده از شکر کاملا اختیاری بوده و افراد بسته به ذائقه خود می‌توانند از شکر یا نمک برای سرو حلیم استفاده کنند.

ریختن گندم در غذاساز:

برای له کردن حلیم حتما از گوشت کوب و یا غذاساز یا مخلوط کن استفاده کنید تا گندم کاملا صاف و یکدست شود.

کشدار شدن حلیم:

هر چه بیشتر حلیم را بکوبید بیشتر کش خواهد آمد.

برای تهیه حلیم خانگی خوشمزه گوشت دنده گوسفندی تازه با استخوان و در کنار آن گوشت سردست و سر سینه بسیار عالی میشود و موقع کوبیده شدن باعث کش آمدن حلیم میشود.

گوشت حلیم را خرد نکنید، زیرا خرد کردن گوشت باعث کوتاه شدن رشته‌های آن شده و مانع کش آمدن حلیم میشود.

فن جالب در دستور تهیه حلیم:

اضافه کردن شیر به حلیم یک فوت آشپزی در دستور پخت آن است. بعد از پختن و جا افتادن مخلوط گندم و گوشت و در حالی که هنوز قابلمه روی حرارت ملایم است می‌توانید به آن مقداری شیر اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.

دارچین در هنگام پخت حلیم:

حین پخت می‌توانید یک عدد چوب دارچین به مواد اضافه کنید و بعد از پخت چوب را خارج کنید.

ظاهر زیبای حلیم:

حلیم هر چقدر بیشتر روی شعله بماند و با حرارت کم چندین ساعت بپزد هم خوشمزه‌تر می‌شود و هم ظاهر زیباتری هنگام سرو پیدا می‌کند.

تاثیر گندم در زمان پخت حلیم:

مقدار گندم هر قدر بیشتر باشد باید زمان پخت بیشتری در نظر بگیریم.

جدا کردن پوست گندم هنگام پخت حلیم:

اگر گندم با پوست استفاده کردید. لازم است بعد از پخت آن را از صافی رد کنید تا پوست گندم جدا شود.

درست کردن حلیم بازاری:

برای اینکه حلیمی شبیه به حلیم بازاری داشته باشید باید قبل از اضافه کردن گوشت، گندم پخته را میکس و صاف کنید.

نکات گندم مصرفی در حلیم:

اگر گندم پوست دار استفاده می‌کنید کمی بیشتر گندم مصرف کنید، چون پوست آن دور ریز می‌شود.

اگر هم گندم خرد شده گیر نیاوردید می‌توانید گندم درسته بخرید و آنرا قبل از مصرف خرد کنید.

مدت زمان پخت حلیم:

مدت زمان پخت حلیم ۵ ساعت است، ولی هرچه بیشتر بپزد خوشمزه‌تر است.

نکته تکمیلی در مورد حلیم

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳ ساعت و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۴ ساعت می‌باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->