آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی
سرخط خبرها

مصرف کنندگان تن ماهی، با مزایا و مضرات آن برای سلامت آشنا شوند

  • کد خبر: ۲۴۰۹۲۹
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۹
مصرف کنندگان تن ماهی، با مزایا و مضرات آن برای سلامت آشنا شوند
نایب رئیس انجمن تغذیه ایران به خطرات بالقوه قوطی کنسرو تن ماهی اشاره و عنوان کرد: زمانی که از تن ماهی استفاده می‌کنیم، مشکلاتی به وجود می‌آید، یکی از مشکلات می‌تواند مربوط به فلز قوطی کنسرو باشد، یعنی اگر آن فلز خوب اندود نشده باشد و با ماده غذایی ترکیب شود. امکان دارد سمی به نام «دوپوریترن» تولید می‌کند که امکان دارد روی حافظه تاثیر بگذارد و اختلالات شناختی برای فرد ایجاد کند حتی در امکان دارد در آینده در ابتلای فرد به آلزایمر تاثیر بگذارد.

به گزارش شهرآرانیوز، تن ماهی به دلایل اغلب اقتصادی یا فشار کاری و کمبود وقت به یکی از غذا‌های پر مصرف برای بسیاری از هموطنان ما تبدیل شده. به دلیل اقبال بالای مردم به تن ماهی، این مساله اهمیت دارد که همه مصرف کنندگان این نوع ماهی، با مزایا و مضرات و خطرات آن برای سلامت آشنا شوند.

درباره مزایا و خطرات استفاده از تن ماهی دکتر مجید حسن قمی، نایب رئیس انجمن تغذیه ایران به نکات جالبی اشاره کرد و شیوه طبخ آن برای مصرف گفت: تن ماهی در واقع با روغن درست شده و کالری آن بیشتر از ماهی است که به صورت کبابی یا به صورت پخته مصرف می‌کنید. امکان دارد شما در خانه ماهی را با روغن کمتر درست کنید یا این که دستگاه‌هایی که احتیاج نیست برای طبخ در آنها از روغن استفاده شود، به کار ببرید یا حتی ماهی را در فر بپزید. برای اجتناب از مصرف روغن اینها بهترین شیوه طبخ ماهی است.

حسن قمی درباره منشا عوارض تن ماهی عنوان کرد: برای فراوری شدن ماهی تن به آن مقدار زیادی نمک می‌زنند، در واقع علاوه بر چربی ماهی تن شور هم می‌شود که این نیز یکی از مشکلات ماست. تن ماهی از نظر کلسترول شاید زیاد ما را نگران نکند، در صورتی که این هم می‌تواند یکی از عوارض مصرف ماهی تن باشد، اگر روغنی که به این ماهی می‌زنند، روغن گیاهی نباشد و دارای منشاء حیوانی باشد. در واقع کمک می‌کند که کلسترول هم در این ماده غذایی زیاد شود.

او درباره دلیل اقبال زیاد مردم به مصرف ماهی تن در کشور بیان کرد: از یک سو باید به این مساله توجه داشته باشیم که با این وضع اقتصادی و فشار و مشغله کاری که مردم دارند، غذا‌هایی که کنسروی هستند و سریع درست می‌شوند از سوی افرادی که شاغل هستند و وقت زیادی برای غذا درست کردن ندارند، بیشتر استفاده می‌شوند. به این دلیل که ما ماهی‌ها را به عنوان منبع غذایی برای «دی اچ ای» و «ای پی ای» اجزای چرب ضروری بدن خود می‌دانیم، توصیه به مصرف آنهای می‌کنیم که حتما در جهت تامین سلامت عمومی بدن کمک کننده است. ماهی دارای گوشت سفید است و مصرف آن برای افرادی که بیماری‌های قلبی و عروقی و کبد چرب دارند و مشکلاتی دارند که از خوردن گوشت قرمز منع شده‌اند مفید است.

این متخصص تغذیه به فواید این ماده غذایی اشاره کرد و توضیح داد: تن ماهی یا کلا ماهی منبعی سرشار از پروتئین است که کمک به تامین منابع پروتئینی مورد نیاز فرد چه در سنین خردسالی چه سنین بزرگسالی می‌کند. توصیه ما به عنوان کارشناس تغذیه این است که افراد حداقل هفته‌ای یک یا دوبار از ماهی به عنوان یک منبع غذایی مهم استفاده کنند.

او ادامه داد: توصیه می‌شود کودکان، زنان باردار و زنان شیرده ماهی یا ماهی تن نخورند، گفت: مشکل دیگری که می‌توان دراین زمینه به آن اشاره کرد این است که اکنون ما چیزی به عنوان آلودگی جیوه‌ای در ماهی‌ها داریم. چرا که دریا‌ها اغلب آلوده هستند و اگر ماهی‌هایی هستند که در دریا‌هایی پرورش پیدا کرده باشند که آب آنها آلوده به مواد نفتی یا موادی مانند جیوه است، این ماهی‌ها را نباید به کودکان داد چرا که از نظر سلامتی برایشان مشکلاتی ایجاد می‌کند، حتی گفته می‌شود که در سال اول بعد از تولد از نظر تغذیه‌ای ماهی برای بچه‌ها در نظر نگرفته شود چرا که ما نمی‌دانیم آلودگی‌های مرتبط باجیوه یا آلودگی‌های دیگر چقدر در دریا‌ها وجود دارد، حتی به زنان باردار و زنان شیرده هم توصیه می‌شود از خوردن ماهی‌هایی که منشاء پرورش آنها مشخص نیست، اجتناب کنند.

این متخصص تغذیه درباره ماهی‌های پرورشی نیز گفت: البته ماهی‌هایی که در حوضچه‌های کنترل شده پرورش می‌یابند و از این اطمینان داریم که آب آنها جیوه ندارد و آلوده نیست را می‌توان مصرف کرد و مصرف تن ماهی که از ماهی‌های پرورش یافته در این حوضچه‌ها درست شده باشد، نیز منعی ندارد.

او به خطرات بالقوه قوطی کنسرو تن ماهی نیز اشاره و عنوان کرد: زمانی که از تن ماهی استفاده می‌کنیم، مشکلاتی به وجود می‌آید، یکی از مشکلات می‌تواند مربوط به فلز قوطی کنسرو باشد، یعنی اگر آن فلز خوب اندود نشده باشد و با ماده غذایی ترکیب شود. امکان دارد سمی به نام «دوپوریترن» تولید می‌کند که امکان دارد روی حافظه تاثیر بگذارد و اختلالات شناختی برای فرد ایجاد کند حتی در امکان دارد در آینده در ابتلای فرد به آلزایمر تاثیر بگذارد.

دکتر حسن قمی درباره مشکلاتی که خود ماهی تن می‌تواند برای سلامت ایجاد کند گفت: ماهی‌هایی که برای استفاده در تن ماهی خورد می‌شوند اغلب ماهی‌های بزرگ و تنبل هستند این ماهی‌ها می‌توانند برای سلامت فرد ایجاد مشکل کنند چرا که چربی این ماهی‌ها مانند چربی یک ماهی چابک سالم نیست؛ بنابراین استفاده از گونه‌های کوچک به جای گونه‌های بزرگ برای تن ماهی بهتر است. یکی دیگر از سموم در تن ماهی‌ها که به دلیل خوب وکیوم نشدن قوطی کنسرو ایجاد می‌شود، سم بوتولونیوم است. توصیه ما این است که در صورتی که کنسرو ماهی، قوطی رب یا هر قوطی کنسرو دیگری به نظر دارای حالتی است که کاملا وکیوم نشده یا باز به نظر می‌رسد از خوردن آن اجتناب کنند. چرا که با خوردن کنسرو‌هایی که قوطی آنها درست وکیوم نشده باشد، احتمال ابتلای افراد به سم بوتولیونیوم افزایش می‌یابد.

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->