اشتباه‌های رایج زنان در زندگی مشترک | این ونوسی‌های پراشتباه اعزام ۴ هزار مددجوی کمیته امداد خراسان رضوی به اربعین | مشارکت خیرین، آرزوی زیارت کربلا را محقق ساخت امتحانات دانشگاه‌ها در تعطیلات روز شنبه (یکم شهریور ۱۴۰۴) برگزار می‌شود | لزوم پایان امتحانات تا ۲۳ شهریور مدیرعامل آب و فاضلاب مشهد: مشهد کمترین سرانه مصرف آب را در سطح کشور دارد خداحافظی با پیرترین هواپیمای کشور | ایرباس ۴۱ ساله ایران‌ایر بالاخره بازنشست شد ثبت ۵۴۳ چندقلوزایی در خراسان رضوی طی ۴ ماه نخست سال جاری کم‌خوابی چگونه سلامت قلب را تهدید می‌کند؟ چرا چای جایگزین مناسبی برای آب نیست؟ وزیر کشور: آموزش نباید به خاطر ناترازی انرژی تعطیل شود شرایط برای واگذاری سریع سهام شرکت‌های صندوق تأمین اجتماعی مهیا نیست شیرخشک رژیمی وارد داروخانه‌ها شد اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۸ مرداد ۱۴۰۴) ۱۳۰۰ طلاق صوری در میان مقرری بگیران تأمین اجتماعی کشف شد وعده وزیر آموزش و پرورش برای افتتاح ۲۴۰۰ مدرسه تا مهر ۱۴۰۴ + ویدئو ۱۷۰ ایستگاه صلواتی به زائران پیاده در جاده‌های مشهد خدمت می‌کنند اعمال محدودیت‌های جاده‌ای در تعطیلات شهادت امام رضا (ع) چرا درختان ۸۰ ساله ارومیه نابود شدند؟ المپیادی‌ها از «سربازی» معاف نیستند | کسب ۴۰ مدال طلای جهانی در ۲.۵ سال اخیر تخصیص اعتبار ۵ هزار میلیارد ریالی به سپاس‌کارت معلمان کشف ۱۴۸ قطعه سکه طلای فاقد کد استاندارد در سبزوار (۲۸ مرداد ۱۴۰۴) بیش از ۱۶ درصد مدارس کشور غیردولتی هستند | اجرای قانون بیمه ۳۰ ساعته معلمان از ابتدای سال تحصیلی ۱۴۰۴ تدابیر ویژه برای جلوگیری از قطع برق در اطراف حرم امام‌رضا(ع) در دهه آخر صفر ۱۴۰۴ | تصمیم‌گیری نهایی با استاندار معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی نیمه‌اول شهریورماه ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود بوی بدن چه چیز‌هایی را در مورد سلامتی شما آشکار می‌کند اطلاعیه جدید آموزش و پرورش درمورد نحوه برگزاری امتحانات نهایی در تابستان ۱۴۰۴ عملیات تی پی بدامِن؛ نقشه شوم آمریکا و انگلیس علیه مصدق آغاز واریز حقوق مردادماه بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی از فردا (چهارشنبه، ۲۹ مرداد ۱۴۰۴) + جدول زمانی
سرخط خبرها

کدام گرمازدگی‌ها نیاز به اعزام آمبولانس دارد؟

  • کد خبر: ۲۴۲۴۶۱
  • ۱۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۹
کدام گرمازدگی‌ها نیاز به اعزام آمبولانس دارد؟
کارشناسان اورژانس باید چند سؤال را از تماس گیرنده بپرسند که تشخیص درست داشته باشند، اما برخی اوقات مردم برخورد‌های بدی با این افراد دارند و با توهین درخواست اعزام آمبولانس می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، اداره کل هواشناسی روند افزایشی دما و تداوم هوای گرم را در روز‌های آخر هفته پیش‌بینی کرده است، گرمایی باز هم یک عارضه جدی و تکراری دارد؛ گرمازدگی. این در حالی است که تابستان داغ امسال آمار گرمازدگی‌ها در کشور افزایش پیدا کرده و آمار تماس با اورژانس هم بیشتر شده است.

اما برای کدام گرمازدگی‌ها باید با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفت و درباره کدام بخش از بروز این علائم می‌توان با چند اقدام ساده، دمای بدن فرد گرمازده شده را کاهش داد.

به این شرط با اورژانس تماس بگیرید

کارشناسان تاکید می‌کنند در زمان گرمازدگی خفیف نیازی به مراجعه به بیمارستان یا حتی تماس با اورژانس نیست و با چند اقدام ساده می‌توان آن را برطرف کرد، یعنی فرد زمانی که هنوز دچار اختلال حافظه، بیهوشی یا از دست دادن تعریق نشده، امکان برطرف کردن گرمازدگی بدون نیاز خدمات درمانی خاص در او وجود دارد. اما در گرمازدگی متوسط باید فرد به بیمارستان رسانده شود و در گرمازدگی شدید که هوشیاری فرد مختل شده، باید سریعا با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفت و اقدامات توصیه‌ای تا رسیدن امدادگران انجام داد، چون ممکن است منجر به مرگ فرد شود.
بابک یکتاپرست، سخنگوی سارمان اورژانس کشور در این باره می‌گوید: علائم گرمازدگی به تدریج بروز می‌کند و در مراحل اولیه که فرد ضعف، بی‌حالی و تعریق دارد با خوردن آب حاوی املاح (نمک و کمی شکر)، تغییر فضا از آفتاب به سایه یا ایجاد تهویه در محیط بسته، خود به خود گرمازدگی برطرف می‌شود. اما اگر به دلایل مختلف فرد قادر به تغییر فضا نباشد و امکان دسترسی به مایعات را ندارد، به تدریج آب بدن او از دست می‌رود، تعریقش هم قطع می‌شود که در این شرایط تماس با اورژانس ۱۱۵ ضروری است.
یکتاپرست با بیان این که این علائم گرمازدگی شامل پوست خشک و برافروخته و بروز اختلال هوشیاری و بیهوشی در فرد است، ادامه می‌دهد: در این وضعیت فرد نیازمند سرم‌تراپی است یا باید به مرکز درمانی اعزام شود.

یک اقدام ساده

یکتاپرست مصرف مایعات، آبمیوه و همچنین شربت‌های سکنجبین و خاکشیر در ایام گرم سال برای پیشگیری از بروز گرمازدگی را مؤثر می‌داند و می‌گوید: گرمازدگی علائم عمومی دارد از جمله ضعف وبی‌حالی، افزایش دمای بدن، احساس کوفتگی، تهوع و سردرد و در برخی موارد تشنج. در این شرایط سیستم تنظیم کننده دمای بدن مختل می‌شود و دمای معمول بدن که باید ۳۷ درجه سانتی گراد ثابت بماند، افزیش پیدا می‌کند و اختلال در عملکرد سلول‌های بدن و مغز رخ خواهد داد.

او با بیان این که در گرمازدگی‌های خفیف نیازی به تماس با اورژانس نیست و با این چند اقدام می‌توان بیمار را درمان کرد، عنوان می‌کند: او را بخوابانید، بدنش را خنک کنید. به او مایعاتی از جمله دوغ یا شربت خاکشیر بدهید. دوش خنک هم در این شرایط بسیار کمک‌کننده است، اما اگر دسترسی ندارید، یخ را داخل کیسه فریزر بریزید و در اطراف گردن، کشاله ران و زیر بغل قرار دهید تا دمای بدن کاهش پیدا کند.

با اورژانس همکاری کنید

اگر از خدماتی که باید به فرد گرمازده بدهید، آگاهی ندارید، با اورژانس تماس بگیرید و کارشناسان این مرکز شما را راهنمایی خواهند کرد. اما به گفته سخنگوی سازمان اورژانس کشور در این شرایط یک مشکل مهم وجود دارد، این که مردم تصور می‌کنند برای هر نوع تماسی حتی برای همین گرمازدگی‌های ساده هم باید آمبولانس اعزام شود.

او در توضیح بیشتر بیان می‌کند: از هر ۱۰۰ تماس با اورژانس، مشکلات ۷۰ تا ۸۰ تماس پای تلفن برطرف می‌شود تنها ۱۰تا ۲۰درصد نیاز به اعزام آمبولانس دارند. درباره گرمازدگی هم شرایط همین است، اما مشکل اینجاست که کارشناسان ما باید چند سؤال را از تماس گیرنده بپرسند که تشخیص درست داشته باشند، اما برخی اوقات مردم برخورد‌های بدی با این افراد دارند و با توهین درخواست اعزام آمبولانس می‌کنند.

یکتاپرست با بیان این که تمام همکاران ما در مرکز تماس ۱۱۵ پرستاران دوره دیده هستند که باید پای تلفن به تشخیص برسند و مراحل درمانی را ارائه دهند، ادامه می‌دهد: این یک دستورالعمل جهانی است و اگر همکاری بین مردم و پرستاران ما صورت بگیرد، خدمات بهتری ارائه خواهد شد. قطعا در صورت نیاز، آمبولانس اعزام می‌شود و اگر این ارتباط بین آنها برقرار شود، توصیه‌های لازم به اطرافیان بیمار داده می‌شود تا زمان رسیدن امدادگران، وضعیت بیمار را کنترل کنند.

مرگ ناشی از گرما

سخنگوی سارمان اورژانس کشور در پاسخ به این سؤال که آیا طی این مدت مرگ ناشی از گرمازدگی در کشور ثبت شده است، بیان می‌کند: علائم گرمازدگی عمومی است و همکاران ما پس از اعزام به محل ارزیابی لازم را انجام می‌دهند. در صورت شدید بودن علائم فرد آسیب‌دیده به بیمارستان اعزام و در آنجا تشخیص داده می‌شود که بیمار جان خود را از به دلیل گرما از دست داده یا خیر. بر این اساس تاکنون آماری ناشی از گرمازدگی در مرحله پیش‌بیمارستانی و اورژانس نداشتیم.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->