ثبت‌نام ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار نفر در سامانه سماح (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) نرخ اتوبوس‌های حرم امام حسین در مسیر‌های مختلف + ساعت حرکت یادی از نخستین امام‌جمعه مشهد پس از انقلاب اسلامی ثبت یک میلیون و ۱۸۰ هزار تردد در مرز مهران تا کنون (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام برنامه‌های سالروز ورود آزادگان به کشور، در استان خراسان رضوی (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) مشهد، بزرگ‌ترین شهر وقفی جهان اسلام | برخورد قاطع با تصرفات موقوفات و تسهیلات ویژه برای ساکنان بافت‌های فرسوده + فیلم خطر افراطی‌گری را جدی بگیریم | گفت‌و‌گو با عضو مجلس خبرگان رهبری درباره مسئله وحدت شیعه و سنی ثبت‌نام ۲ میلیون و ۷۰۰ زائر اربعین در سامانه سماح | یک میلیون و ۷۰۰ هزار زائر وارد عراق شدند (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) بزرگ‌ترین عملیات تغذیه و اسکان خراسان رضوی برای زائران اربعین ۱۴۰۴ جهش ۶۲ درصدی مشارکت خراسان رضوی در بازسازی عتبات عالیات | بهره‌برداری از صحن عقیله بنی‌هاشم(س) در کربلا تا ۲ سال آینده سند کربلا روایت توست عالم مردم‌دار | یادی از آیت‌ا... محمدهادی میلانی، مرجع فقید، هم‌زمان با سالروز درگذشتش از نجف تا کربلا، دل‌هایی که راه می‌روند بیش از ۲.۶ میلیون نفر در سامانه سماح ثبت نام کردند (۱۴ مرداد ۱۴۰۴) تولیت آستان قدس رضوی: هیچ‌کس حق ندارد اتحاد ملت در برابر دشمن را بهم بزند| انسجام ملی، آینده ایران را رقم خواهد زد! رادیو موکب در مسیر پیاده‌روی اربعین آغاز به کار کرد برپایی موکب فرهنگی «ایران امام رضا (ع)» در دهه پایانی ماه صفر رمان «جزیره گمشده من» روانه بازار نشر شد | رمانی با محوریت کرامات امام رضا (ع) اعزام کاروان پزشکی به منظور ارائه خدمات به اربعین (۱۴ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

منتظران امام زمان (عج) اهل خودسازی‌اند

  • کد خبر: ۲۹۰۷۵۲
  • ۰۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۹
منتظران امام زمان (عج) اهل خودسازی‌اند
حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین اجرایی - کارشناس مهدوی

روایات متعددی درباره اوصاف و ویژگی‌های یاران امام‌مهدی (عج) وجود دارد که با نگاه به آنها می‌توان در مسیر یاری حضرت حرکت کرد. از امام‌صادق (ع) در روایتی، ویژگی‌های یاران مهدوی نقل شده است. ایشان فرمودند: «هرکه دوست دارد در شمار یاران امام‌عصر (عج) قرار بگیرد، باید سه ویژگی داشته باشد؛ منتظر باشد، ورع داشته باشد و آراسته به محاسن اخلاق و اخلاق کریمانه باشد».

برپایه این روایت، انتظار فرج ویژگی نخست یاران امام‌مهدی (عج) است؛ البته انتظار به معنای اصیل و اصلی آن. پس از آن ورع یعنی پرهیز از گناه و مکروهات و تلاش برای خودسازی قرار دارد و نهایتا برخورد کریمانه است که انصارالمهدی (عج) را از مدعیان انتظار متمایز می‌کند.

علاوه‌بر این، در دیگر روایات فراوان درباره اوصاف نفسانی، اخلاقی و اجتماعی این یاران سخن آمده است که دانستن آنها در دستیابی به سبک زندگی منتظرانه، مؤثر است.

کلیدی‌ترین عنصر انتظار

نخستین ویژگی منتظران، ایمان است. در نظام حکومت مهدوی، مهم‌ترین و کلیدی‌ترین عنصر، ایمان استوار است که گام‌های منتظران را در حرکت به‌سوی ظهور محکم می‌کند. ویژگی دوم آنها رعایت تقواست. از ارکان مهم مهدویت، طهارت و تقوا در عمل و اجتناب از هر رفتار غیرمقبول در درگاه الهی است؛ برای مثال مدیری که می‌خواهد درکنار امام‌زمان (عج) باشد، باید به تقوا و اصول اخلاقی آراسته شود. در این زمینه روایات فراوان‌اند که می‌گویند مدیران مهدوی از فساد مالی و فساد کاری بری هستند.

ویژگی سوم یاران امام‌مهدی (عج)، علم و معرفت است. حکومت جهانی حضرت حجت (عج) در همه سطوح مدیریتی، مجهز به علم است؛ چراکه بنا بر روایات، فردی که عالِم‌تر باشد، برای مدیریت شایسته‌تر است. علاوه‌بر این، یاران امام‌زمان (عج) برخوردار از معرفت فراوان هستند. کسانی که با ایشان بیعت می‌کنند، عارف‌بالله‌اند. از امیرالمؤمنین (ع)، امام‌باقر (ع) و امام‌صادق (ع) نقل است: «آن‌ها که خدا را شناخته‌اند، یاران قائم (عج) در آخرالزمان هستند».

پنجمین وصف انصارالمهدی (عج)، معنویت است؛ قدرت معنوی و اراده برخاسته از ایمان و انسانیت، همراه با اخلاص در بندگی. ویژگی دیگر آنها که در زمره یاران امام‌مهدی (عج) قرار می‌گیرند، برخورداری از شم سیاسی و بصیرت فوق‌العاده است. بنا بر روایات، آنها در راه دین بصیرت دارند و همه هستی و داشته‌هایشان را در راه خدا بذل می‌کنند.

بردباری و صبر و قدرت روحی در مقابله با کفر و نفاق و شرک، ویژگی دیگری است که یاران امام‌مهدی (عج) را از دیگران متمایز می‌کند. یاران ایشان همان ویژگی‌ای را دارند که سربازان امام‌خمینی (ره) در دفاع مقدس داشتند؛ یعنی روحیه شهادت‌طلبی.

زندگی به سبک انتظار

نقشه راه انتظار، همان روایت ابتدای بحث است که از امام‌صادق (ع) نقل شد؛ یعنی مجهز شدن به سه ویژگی انتظار، تقوا و اخلاق کریمانه تا منتظری پویا باشیم، نه آنکه دست روی دست بگذاریم تا کی فرج رخ دهد. باید برای ظهور، کار فرهنگی انجام دهیم؛ گویی امام‌صادق (ع) امروز جامعه ما را دیده‌اند. ازجمله وظایف امروز ما، جهاد تبیین است. این کار در زمره عمل صالح محسوب می‌شود که زیبایی‌های اسلام و انقلاب اسلامی را به نوجوانان و جوانان معرفی کنیم و بشناسانیم؛ چون اگر علم بیابند، نقشه و تلاش دشمن راه به جایی نمی‌برد.

آراستگی به محاسن اخلاق و داشتن اخلاق کریمانه نیز در این راه به ما کمک می‌کند؛ رفتار مؤمن باید جاذبه داشته باشد. از امام رضا (ع) است که فرمودند: «اگر مردم زیبایی‌های کلام ما را می‌شناختند، بی‌شک از ما پیروی می‌کردند»؛ لذا این سه ضلع رفتاری در کلام شیخ‌الائمه (ع)، راهبرد زندگی به سبک انتظار را به ما می‌آموزد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->