به گزارش شهرآرانیوز، متخصصان مدعی هستند که «روغنهای فرار» نخستین جزء مهم موجود در جعفری هستند که با عنوان روغنهای ضروری یا اسانسهای گیاهی نیز خوانده میشوند. جعفری میزان هورمونهای زنانه را تنظیم میکند و به علت اینکه حاوی روغن فرار است، مانع تشکیل تومور به خصوص در ریه میشود.
از دیگر فواید این گیاه میتوان به این نکته اشاره کرد که ماده سرطان زای موجود در دود سیگار و دود زغال را به علت روغن فرار هنگام کباب کردن خنثی میکند.
فولیک اسید موجود در جعفری مانع بروز سرطانهای روده بزرگ، سرطان گردن و رحم میشود. ترکیبهای مفید آنتی اکسیدان آن به نام فلاونوئید با مولکولهای حاوی اکسیژن ترکیب میشود و مانع آسیب به سلولها میشود.
طبق گزارشهای متعدد فولیک اسید موجود در جعفری، ماده مغذی حیاتی برای حفظ سلامت قلب و عروق به حساب میآید. استفاده کم مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند جعفری، پرتقال و ... خطر بروز آرتریت روماتوئید را ۳ برابر افزایش میدهند، به همین علت توصیه میشود روزانه ویتامین C مصرف شود و آنها را به صورت جدی در برنامه روزانه قرار دهید.
از دیگر خواص جعفری میتوان به رفع بوی بد دهان، کاهش وزن به علت خواص ادرار آور، تصفیه کلیه ها، بهبود دستگاه گوارش، کاهش استرس، و ... اشاره کرد.
در صورت تمایل میتوانید از دم کرده آن استفاده کنید تا به اینصورت خستگی عضلات و مفاصل خود و علائم قبل از قاعدگی را کاهش دهید و روند آن را منظم کنید.
کلسیم موجود در جعفری منبع اصلی برای تقویت دندانها و لثه هاست، به اینصورت که اگر دچار عفونتهای دهانی یا زخم در لثه میشوید، حتما از جعفری استفاده کنید و از مصرف آن غافل نشوید.