جزئیات برگزاری آزمون‌های سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد میزبانی بیش از ۱۰۰ نقطه در جهان از پروازها از مبدأ ایران دیابت نوع ۲ احتمال ابتلای برخی سرطان‌ها را افزایش می‌دهد سقف پاداش پایان خدمت بازنشستگان مشخص شد (۴ فروردین ۱۴۰۴) خدمت‌رسانی به بیش از ۱۵۵ هزار مراجعه‌کننده به مراکز خدمات جامع سلامت در مشهد ساخت سلاح جدید ایران برای مقابله با سرطان تزریق واکسن ب‌ث‌ژ در نوزادان و غربالگری، راه‌های پیشگیری از شیوع سل افزایش سهمیه شیرخشک دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ایام نوروز ۱۴۰۴ بارش‌های گسترده در مشهد و خراسان رضوی (۴ فروردین ۱۴۰۴) کشف ۶۰۸ مورد اشیای تاریخی در خراسان رضوی در سال ۱۴۰۳ حساسیت فصلی در بهار | راه‌های بهبود و درمان آن بی رویه «مکمل منیزیم» مصرف نکنید شناسایی بیش از ۷ هزار بیمار مبتلا به سل در کشور اسکان بیش از ۱۲ هزار خانوار در مدارس خراسان رضوی تاکنون کاهش تماس‌های مردمی با فوریت‌های پلیسی خراسان رضوی درخصوص تصادفات برف و باران و مه جاده‌های خراسان رضوی را فراگرفت (۴ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ترافیک شب‌های قدر در مشهد با گسترش خدمات رایگان حمل و نقل عمومی رانندگی کودک ۱۰ ساله در اراک گران تمام شد محور‌های خراسان رضوی بارانی و مه آلود است (۳ فروردین ۱۴۰۴) میزان حداقل حقوق بازنشستگان برای سال ۱۴۰۴ مشخص شد اسکان اضطراری مسافران نوروزی مشهد با توجه به هشدار باران کاهش ۱۹ درصدی جان‌باختگان تصادفات نوروزی تا امروز (۳ فروردین ۱۴۰۴) امدادرسانی هلال احمر خراسان رضوی به ۶۵ حادثه جاده‌ای تا دوم فروردین ۱۴۰۴ استقرار پایگاه‌های سیار اورژانس برای کاهش حوادث جاده‌ای (۳ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت درباره آش، حلیم و زولبیا و بامیه غیر مجاز بیش از یک میلیون کیلوگرم/لیتر مواد غذایی فاسد در عرض ۲۳ روز معدوم شد (۳ فروردین ۱۴۰۴) ۵۳۲ میلیون ریال اضافه دریافتی به مسافران نوروزی بازگشت داده شد تأمین منابع همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در بودجه امسال (۱۴۰۴) ۳ بوستان بزرگ مشهد به دلیل شرایط ناپایدار جوی تعطیل شد (۳ فروردین ۱۴۰۴) پلیس فتا هشدار داد | افزایش کلاهبرداری در قالب تورهای گردشگری جدول افزایش حقوق کارمندان دولت در سال ۱۴۰۴ اعلام شد
سرخط خبرها

چگونه از سلامت تخم مرغ‌ها مطمئن شویم؟

  • کد خبر: ۳۲۳۲۴۹
  • ۰۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۷
چگونه از سلامت تخم مرغ‌ها مطمئن شویم؟
تخم‌مرغ یک ماده غذایی ارزشمند به حساب می‌آید، اما نگهداری از این ماده غذایی بسیار مهم است.

به گزارش شهرآرانیوز، تخم مرغ یکی از مغذی‌ترین غذا‌ها به حساب می‌آید و می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد، اما مانند گوشت خام، مرغ و ماهی فاسد شدنی است؛ حتی تخم‌مرغ تمیز و تازه هم ممکن است حاوی باکتری سالمونلا انتریتیدیس (SE) باشد که می‌تواند باعث بیماری‌های ناشی از غذا شود. البته تعداد تخم‌مرغ‌های مبتلا به سالمونلا انتریتیدیس بسیار کم است.

به منظور ایمنی غذا، تخم‌مرغ باید به طور ایمن نگهداری شده، به سرعت در یخچال نگهداری و برای مصرف نیز کاملا پخته شود.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه و جامعه، باکتری‌ها می‌توانند در قسمت بیرونی یک تخم مرغ باشند؛ به این دلیل که تخم‌مرغ از مسیر دفع مدفوع از بدن مرغ خارج می‌شود. به همین دلیل، تخم‌مرغ‌ها باید در کارخانه فرآوری شسته شوند. تمام تخم‌مرغ‌های درجه‌بندی شده USDA و اکثر پردازنده‌های حجم بالا، مرحله شستشو را با شستشوی ضدعفونی‌کننده در کارخانه فرآوری دنبال می‌کنند. همچنین ممکن است تخم‌ها پس از تخمگذاری توسط سالمونلا انتریتیدیس از طریق منافذ پوسته آلوده شوند. SE همچنین می‌تواند در داخل یک تخم مرغ شکسته و کامل باشد. آلودگی تخم مرغ ممکن است به دلیل باکتری‌های موجود در دستگاه تناسلی مرغ قبل از تشکیل پوسته در اطراف زرده و سفیده باشد. SE مرغ را بیمار نمی‌کند.

محققان می‌گویند که در صورت وجود، SE می‌تواند در زرده یا سفیده تخم مرغ باشد؛ بنابراین به همه توصیه می‌شود که از خوردن زرده و سفیده تخم‌مرغ خام یا نیم پز یا محصولات حاوی تخم مرغ خام یا نیم پز خودداری کنند.

نوزادان، کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، به ویژه در برابر عفونت‌های SE آسیب پذیر هستند. یک بیماری مزمن، سیستم ایمنی را ضعیف می‌کند و فرد را در برابر بیماری‌های ناشی از غذا آسیب‌پذیر می‌کند. به طور کلی لازم است از مصرف غذا‌های حاوی تخم مرغ خام پرهیز شود.

پودر سفیده تخم مرغ، سفیده تخم مرغ خشک (آلبومین خالص) است. می‌توان آن را با مخلوط کردن پودر با آب بازسازی کرد. پودر آماده شده مانند سفیده تخم مرغ تازه می‌چرخد و به دلیل پاستوریزه بودن، می‌توان آن را بدون پختن با خیال راحت استفاده کرد. این محصول معمولاً همراه با لوازم پخت و تزئین کیک فروخته می‌شود.

چرا تخم مرغ باید در یخچال نگهداری شود؟

نوسانات دما برای ایمنی بسیار مهم است. با توجه به نگرانی در مورد سالمونلا، تخم‌های جمع‌آوری شده از مرغ‌های تخمگذار باید در اسرع وقت در یخچال نگهداری شوند. بعد از اینکه تخم‌مرغ‌ها در یخچال قرار گرفتند، باید به همین شکل بمانند. یک تخم مرغ سرد که در دمای اتاق رها می‌شود، می‌تواند عرق کند، حرکت باکتری‌ها به داخل تخم مرغ را تسهیل کرده و رشد باکتری‌ها را افزایش می‌دهد. تخم مرغ‌های یخچالی نباید بیش از ۲ ساعت کنار گذاشته شوند.

شستن تخم مرغ برای مصرف کنندگان ضروری نیست؛ در واقع شستشو خطر آلودگی را افزایش می‌دهد، زیرا آب می‌تواند از طریق منافذ پوسته به داخل تخم مرغ وارد شود.

چرا تخم مرغ‌های سفت زودتر از تخم مرغ‌های تازه خراب می‌شوند؟

وقتی پوسته تخم مرغ به سختی پخته می‌شود، پوشش محافظ آن شسته می‌شود و منافذ پوسته خالی می‌ماند تا باکتری‌ها وارد آن شوند و آن را آلوده کنند. تخم مرغ‌های سفت پخته شده را باید در مدت ۲ ساعت پس از پخت در یخچال نگهداری کرد و در عرض یک هفته استفاده کرد.

در فروشگاه، تخم مرغ‌های درجه A یا AA را با پوسته‌های تمیز و ترک نخورده انتخاب کنید. مطمئن شوید که آنها در یخچال نگهداری شده‌اند. هر گونه باکتری موجود در تخم مرغ می‌تواند به سرعت در دمای اتاق تکثیر شود. هنگام خرید محصولات یا جایگزین‌های تخم مرغ، به دنبال ظروفی باشید که محکم بسته می‌شوند.

تخم مرغ‌ها را مستقیما به خانه ببرید و بلافاصله در یخچال با دمای ۴۰ درجه فارنهایت یا کمتر نگهداری کنید. آنها را در کارتن خود نگه دارید و در سردترین قسمت یخچال قرار دهید نه در درب.

باکتری‌ها می‌توانند از طریق شکاف‌های پوسته وارد تخم‌ها شوند. هرگز تخم مرغ‌های شکسته نخرید. با این حال، اگر تخم‌مرغ‌ها در راه خانه از فروشگاه شکستند، آنها را در ظرف تمیزی بشکنید، در آن را محکم بپوشانید، در یخچال نگهداری کنید و ظرف ۲ روز استفاده کنید. اگر تخم مرغ‌ها در حین پخت سخت ترک بخورند، بی خطر هستند. به یاد داشته باشید که تمام تخم مرغ‌ها باید کاملا پخته شوند.

نژاد مرغ رنگ تخم‌های او را تعیین می‌کند. سطح مواد مغذی در تخم‌مرغ‌های پوسته سفید و قهوه‌ای تفاوت معنی‌داری ندارد.

جوجه‌های آراکونا در آمریکای جنوبی تخم‌هایی می‌گذارند که رنگ آنها از آبی متوسط تا سبز متوسط متغیر است. ادعا‌های تغذیه مبنی بر اینکه تخم مرغ آراکونا حاوی کلسترول کمتری نسبت به سایر تخم مرغ‌ها است، ثابت نشده است.

یک تخم مرغ زمانی می‌تواند در آب شناور شود که سلول هوای آن به اندازه کافی بزرگ شده باشد که آن را شناور نگه دارد. این بدان معنی است که تخم مرغ قدیمی است، اما ممکن است استفاده از آن کاملا بی خطر باشد. تخم مرغ را در یک کاسه بشکنید و قبل از تصمیم به استفاده یا دور انداختن آن، آن را از نظر ظاهری نامتعارف یا بدبو بودن بررسی کنید. تخم مرغ فاسد وقتی پوسته آن را بشکنید، چه در حالت خام و چه پخته، بوی نامطبوعی خواهد داشت.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->