راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

با مضرات جویدن آدامس آشنا شوید

  • کد خبر: ۳۲۸۶۳۴
  • ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۸
با مضرات جویدن آدامس آشنا شوید
به گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، در بررسی جدیدی که در یکی از دانشگاه‌های معتبر آمریکا صورت گرفته مشخص شده که با جویدن آدامس، ذرات زیادی از میکروپلاستیک‌ها را با بزاق خود می‌بلعیم.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر نسرین مویدنیا، می‌گوید: ما در زندگی روزمره به طور اجتناب ناپذیری در معرض خطرات میکروپلاستیک‌ها هستیم. میکروپلاستیک‌ها ذرات بسیار ریز در حد میکرومتر از جنس پلاستیک هستند که از طریق آب، غذا و هوای آلوده قادر به عبور از سد‌های فیزیکی و راهیابی به خون و ارگان‌های مختلف بدن ما هستند و می‌توانند با ایجاد استرس‌های اکسیداتیوی و التهابات سلولی به دستگاه گوارش، تولید مثل و تنفس ما آسیب بزنند.

ماجرای آدامس‌های حاوی میکروپلاستیک چیست؟

جدیداً در بررسی‌ای که در یکی از دانشگاه‌های معتبر آمریکا صورت گرفته مشخص شده که با جویدن آدامس، ذرات زیادی از میکروپلاستیک‌ها را با بزاق خود می‌بلعیم. جالب است بدانید در فرمولاسیون تولید آدامس یک ترکیب پلیمری به عنوان ماده اصلی و پایه در کنار سایر افزودنی‌های رنگ و طعم دهنده در آدامس وجود دارد که دو نوع طبیعی و مصنوعی دارد.

پلیمر طبیعی مثل برخی صمغ‌ها همچون سقز، موم‌ها و رزین‌های طبیعی گیاهی است و پلیمر مصنوعی که بیشتر در این محصول مورد استفاده قرار می‌گیرد، پلی اتیلن بوده که ارزان‌ترین آنهاست و ترکیب پلی وینیل استات که گاهی اوقات به عنوان افزودنی برای ایجاد ویژگی‌های خاص در ادامس استفاده می‌شود. تا این قسمت شاید تصور اولیه این باشد که مصرف آدامس‌های بر پایه پلیمر‌های مصنوعی است که ما را در معرض خطر میکروپلاستیک‌ها قرار می‌دهد، ولی در کمال تعجب در این پژوهش مشخص شده که میزان میکروپلاستیک‌های آزاد شده از هر دو دسته آدامس‌های گفته شده اختلاف چندانی با هم نداشته‌اند! از این رو احتمال می‌رود که این میکروپلاستیک‌ها بیشتر ناشی از افزودنی‌ها یا مواد بسته بندی مورد استفاده در محصول آدامس باشد.

توجه داشته باشید که نتیجه این بررسی جدید هنوز در ژورنال‌های معتبر منتشر نشده است ولی از آنجایی که براساس پژوهش‌های پیشین، ما در سبک زندگی کنونی سالانه در معرض خطر ورود بین ۳۹ تا ۵۲ هزار ذره میکروپلاستیک به بدن مان هستیم شاید بهتر و محتاطانه‌تر این باشد که حداقل با کم کردن مصرف آدامس، مواجهه مان را با خطر میکروپلاستیک‌ها کمتر کنیم، خصوصا برای کودکان که در مراحل رشد جسمانی و مغزی هستند و طبیعتا آسیب پذیرترند.

محصولاتی که حاوی بیشترین میزان میکروپلاستیک‌ها هستند

ناگفته نماند که بطری‌های آب معدنی، کیسه‌های محتوی چای فوری، ماهی‌هایی که در آب‌های آزاد پرورش می‌یابند و نمک‌های دریایی که از دریا استحصال می‌شوند می‌توانند آلوده به میکروپلاستیک‌ها باشند. میکروپلاستیک‌ها تحت شرایط مختلفی نظیر سایش، فرسودگی‌ها، تماس طولانی مدت، حرارت، اسیدیته، انجماد و… از پلاستیک جدا شده و وارد ماده غذایی و در نهایت و به مرور زمان وارد بدن ما می‌شوند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->