پاسخ گویی آبفا به سؤالات ریزودرشت مردم مشهد نیم‌روزی با شهروندان در امور مشترکان آب مناطق ۲  و ۴  مشهد | گلایه‌هایی برای گرانی آب ناترازی افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان علوم پزشکی و تعداد خوابگاه‌های دانشجویی نگاهی به مشاوره های پیش از طلاق و اثرگذاری شان در سازش زوجین در خراسان رضوی | نجات خانواده از «تصمیم» تا «مسیر» به این دلایل روی کاناپه نخوابید جدیدترین اعترافات زوج سارق: زن‌هایی که طلای زیادی داشتند سوژه ما بودند آیا پاکسازی کبد در درمان بیماری‌های کبدی مؤثر است؟ وزیر بهداشت از راه‌اندازی ۶۰۰۰ تخت بیمارستانی در کشور در سال جاری خبرداد ثبت ۸۱۸ حادثه طی هفته گذشته در کشور | ۳ استان در صدر حوادث چگونه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهیم؟ خواص اعجاب‌انگیز سکنجبین | از رفع تشنگی تا تقویت قلب و معده آفت‌کش‌ها با اختلال در رشد مغز کودکان مرتبط هستند وزیر علوم خواستار بازنگری در دروس دانشگاهی و تمرکز بر آموزش با کیفیت شد دستگیری سارق خودروهای مدل پایین توسط پلیس مشهد تحقیقات ویژه پلیس آگاهی مشهد درباره مرگ مشکوک و دلخراش جوان موتورسوار بهترین روش وزن کم کردن؛ رژیم‌های فستینگ و کتوژنیک یا رژیم مدیترانه‌ای؟ رای نهایی شکایت زنگنه از سعید جلیلی و زاکانی اعلام شد هلاکت ۸ تروریست در عملیات فراجا (۵ شهریور ۱۴۰۴) ساعت و زمان دقیق ماه گرفتگی ۱۶ شهریور ۱۴۰۴ در ایران فضای مجازی برای کودکان و نوجوان؛ فرصت‌سازی یا فرصت‌سوزی؟! دستگیری باند دزدان زیبارو در مشهد | سرقت یک میلیاردی با آبمیوه و غذای مسموم + فیلم یادی از دکتر عباس شفیعی، پدر داروسازی نوین ایران | نوشداروی ماندگار توقف قطار‌ها در ایستگاه نیشابور از سر گرفته شد | ماجرای تصمیم عجیب شرکت راه‌آهن که لغو شد گلایه شهروندان برخی از محلات مشهد از بروز بیماری سالک و پاسخ علوم پزشکی | سالک را جدی بگیرید! تأمین برعکس آب مشهد | فقط ۳۰ درصد از آب شهر از طریق سدها تامین می‌شود بازگشت همه دانشجویان محروم از تحصیل به دانشگاه‌ها بازگشایی موزه استاد فرشچیان در کاخ سعدآباد رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: هدف از رسیدگی به پرونده‌های قضایی احقاق حق و اجرای عدالت است آیا مدارس زودتر از موعد شروع می‌شوند؟ | تاریخ دقیق بازگشایی مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد
سرخط خبرها

با مضرات جویدن آدامس آشنا شوید

  • کد خبر: ۳۲۸۶۳۴
  • ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۸
با مضرات جویدن آدامس آشنا شوید
به گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، در بررسی جدیدی که در یکی از دانشگاه‌های معتبر آمریکا صورت گرفته مشخص شده که با جویدن آدامس، ذرات زیادی از میکروپلاستیک‌ها را با بزاق خود می‌بلعیم.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر نسرین مویدنیا، می‌گوید: ما در زندگی روزمره به طور اجتناب ناپذیری در معرض خطرات میکروپلاستیک‌ها هستیم. میکروپلاستیک‌ها ذرات بسیار ریز در حد میکرومتر از جنس پلاستیک هستند که از طریق آب، غذا و هوای آلوده قادر به عبور از سد‌های فیزیکی و راهیابی به خون و ارگان‌های مختلف بدن ما هستند و می‌توانند با ایجاد استرس‌های اکسیداتیوی و التهابات سلولی به دستگاه گوارش، تولید مثل و تنفس ما آسیب بزنند.

ماجرای آدامس‌های حاوی میکروپلاستیک چیست؟

جدیداً در بررسی‌ای که در یکی از دانشگاه‌های معتبر آمریکا صورت گرفته مشخص شده که با جویدن آدامس، ذرات زیادی از میکروپلاستیک‌ها را با بزاق خود می‌بلعیم. جالب است بدانید در فرمولاسیون تولید آدامس یک ترکیب پلیمری به عنوان ماده اصلی و پایه در کنار سایر افزودنی‌های رنگ و طعم دهنده در آدامس وجود دارد که دو نوع طبیعی و مصنوعی دارد.

پلیمر طبیعی مثل برخی صمغ‌ها همچون سقز، موم‌ها و رزین‌های طبیعی گیاهی است و پلیمر مصنوعی که بیشتر در این محصول مورد استفاده قرار می‌گیرد، پلی اتیلن بوده که ارزان‌ترین آنهاست و ترکیب پلی وینیل استات که گاهی اوقات به عنوان افزودنی برای ایجاد ویژگی‌های خاص در ادامس استفاده می‌شود. تا این قسمت شاید تصور اولیه این باشد که مصرف آدامس‌های بر پایه پلیمر‌های مصنوعی است که ما را در معرض خطر میکروپلاستیک‌ها قرار می‌دهد، ولی در کمال تعجب در این پژوهش مشخص شده که میزان میکروپلاستیک‌های آزاد شده از هر دو دسته آدامس‌های گفته شده اختلاف چندانی با هم نداشته‌اند! از این رو احتمال می‌رود که این میکروپلاستیک‌ها بیشتر ناشی از افزودنی‌ها یا مواد بسته بندی مورد استفاده در محصول آدامس باشد.

توجه داشته باشید که نتیجه این بررسی جدید هنوز در ژورنال‌های معتبر منتشر نشده است ولی از آنجایی که براساس پژوهش‌های پیشین، ما در سبک زندگی کنونی سالانه در معرض خطر ورود بین ۳۹ تا ۵۲ هزار ذره میکروپلاستیک به بدن مان هستیم شاید بهتر و محتاطانه‌تر این باشد که حداقل با کم کردن مصرف آدامس، مواجهه مان را با خطر میکروپلاستیک‌ها کمتر کنیم، خصوصا برای کودکان که در مراحل رشد جسمانی و مغزی هستند و طبیعتا آسیب پذیرترند.

محصولاتی که حاوی بیشترین میزان میکروپلاستیک‌ها هستند

ناگفته نماند که بطری‌های آب معدنی، کیسه‌های محتوی چای فوری، ماهی‌هایی که در آب‌های آزاد پرورش می‌یابند و نمک‌های دریایی که از دریا استحصال می‌شوند می‌توانند آلوده به میکروپلاستیک‌ها باشند. میکروپلاستیک‌ها تحت شرایط مختلفی نظیر سایش، فرسودگی‌ها، تماس طولانی مدت، حرارت، اسیدیته، انجماد و… از پلاستیک جدا شده و وارد ماده غذایی و در نهایت و به مرور زمان وارد بدن ما می‌شوند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->