معمای گم شدن ۲۰۰ کیلو مواد مخدر راز قتل قاچاقچی را افشا کرد نقشه ناکام قتل همسر سابق برای حضانت فرزند! فهرست سیاه تبهکاران سایت دیوار در مشهد فاش شد اسامی محصولات و خوشبوکننده‌های غیرمجاز اعلام شد(۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) واژگونی خودرو در سبزوار یک کشته و ۵ مصدوم برجای گذاشت (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) تعطیل است؟ ۲ کشته و ۲ مصدوم در پی تصادف مرگبار پژو و کامیون در نیشابور (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) سه علت اصلی سقط جنین در کشور باران و لغزندگی برخی جاده‌های شمالی خراسان رضوی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) جان باختن یک چوپان بر اثر سقوط از ارتفاعات شهرستان قوچان خراسان رضوی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در بزرگراه کلانتری مشهد | ۶ مصدوم به بیمارستان منتقل شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادامه روند رسیدگی قضایی پرونده حادثه انفجار بندر شهید رجایی افزایش قیمت داروی راپامیون صحت ندارد واکنش پلیس به حادثه پیست اتومبیلرانی ورزشگاه آزادی تلاش ناکام قاچاقچیان برای ربودن کتیبه باستانی در حریم تخت جمشید حادثه هولناک در پیست آزادی | برخورد خودروی مسابقه با عکاس و فیلمبردار + فیلم تصادف زنجیره‌ای در جاده شاندیز| یک تن کشته و ۴ نفر مصدوم شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۷۶۰ متهم به سرقت و معتاد متجاهر در مشهد دستگیر شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید استاندار خراسان رضوی بر گسترش نهضت عدالت آموزشی بدون تشریفات ۲۵ مصدوم در پی آتش سوزی یک کارخانه در شهرک صنعتی توس مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: امروز شاهنامه متنی برای یکایک شهروندان جهان است پلنگ زخمی البرز تلف شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است
سرخط خبرها

با مضرات جویدن آدامس آشنا شوید

  • کد خبر: ۳۲۸۶۳۴
  • ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۸
با مضرات جویدن آدامس آشنا شوید
به گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، در بررسی جدیدی که در یکی از دانشگاه‌های معتبر آمریکا صورت گرفته مشخص شده که با جویدن آدامس، ذرات زیادی از میکروپلاستیک‌ها را با بزاق خود می‌بلعیم.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر نسرین مویدنیا، می‌گوید: ما در زندگی روزمره به طور اجتناب ناپذیری در معرض خطرات میکروپلاستیک‌ها هستیم. میکروپلاستیک‌ها ذرات بسیار ریز در حد میکرومتر از جنس پلاستیک هستند که از طریق آب، غذا و هوای آلوده قادر به عبور از سد‌های فیزیکی و راهیابی به خون و ارگان‌های مختلف بدن ما هستند و می‌توانند با ایجاد استرس‌های اکسیداتیوی و التهابات سلولی به دستگاه گوارش، تولید مثل و تنفس ما آسیب بزنند.

ماجرای آدامس‌های حاوی میکروپلاستیک چیست؟

جدیداً در بررسی‌ای که در یکی از دانشگاه‌های معتبر آمریکا صورت گرفته مشخص شده که با جویدن آدامس، ذرات زیادی از میکروپلاستیک‌ها را با بزاق خود می‌بلعیم. جالب است بدانید در فرمولاسیون تولید آدامس یک ترکیب پلیمری به عنوان ماده اصلی و پایه در کنار سایر افزودنی‌های رنگ و طعم دهنده در آدامس وجود دارد که دو نوع طبیعی و مصنوعی دارد.

پلیمر طبیعی مثل برخی صمغ‌ها همچون سقز، موم‌ها و رزین‌های طبیعی گیاهی است و پلیمر مصنوعی که بیشتر در این محصول مورد استفاده قرار می‌گیرد، پلی اتیلن بوده که ارزان‌ترین آنهاست و ترکیب پلی وینیل استات که گاهی اوقات به عنوان افزودنی برای ایجاد ویژگی‌های خاص در ادامس استفاده می‌شود. تا این قسمت شاید تصور اولیه این باشد که مصرف آدامس‌های بر پایه پلیمر‌های مصنوعی است که ما را در معرض خطر میکروپلاستیک‌ها قرار می‌دهد، ولی در کمال تعجب در این پژوهش مشخص شده که میزان میکروپلاستیک‌های آزاد شده از هر دو دسته آدامس‌های گفته شده اختلاف چندانی با هم نداشته‌اند! از این رو احتمال می‌رود که این میکروپلاستیک‌ها بیشتر ناشی از افزودنی‌ها یا مواد بسته بندی مورد استفاده در محصول آدامس باشد.

توجه داشته باشید که نتیجه این بررسی جدید هنوز در ژورنال‌های معتبر منتشر نشده است ولی از آنجایی که براساس پژوهش‌های پیشین، ما در سبک زندگی کنونی سالانه در معرض خطر ورود بین ۳۹ تا ۵۲ هزار ذره میکروپلاستیک به بدن مان هستیم شاید بهتر و محتاطانه‌تر این باشد که حداقل با کم کردن مصرف آدامس، مواجهه مان را با خطر میکروپلاستیک‌ها کمتر کنیم، خصوصا برای کودکان که در مراحل رشد جسمانی و مغزی هستند و طبیعتا آسیب پذیرترند.

محصولاتی که حاوی بیشترین میزان میکروپلاستیک‌ها هستند

ناگفته نماند که بطری‌های آب معدنی، کیسه‌های محتوی چای فوری، ماهی‌هایی که در آب‌های آزاد پرورش می‌یابند و نمک‌های دریایی که از دریا استحصال می‌شوند می‌توانند آلوده به میکروپلاستیک‌ها باشند. میکروپلاستیک‌ها تحت شرایط مختلفی نظیر سایش، فرسودگی‌ها، تماس طولانی مدت، حرارت، اسیدیته، انجماد و… از پلاستیک جدا شده و وارد ماده غذایی و در نهایت و به مرور زمان وارد بدن ما می‌شوند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->