سارق انباری‌های بولوار رسالت مشهد در دام پلیس (۶ آبان ۱۴۰۴) مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی: آموزش‌ و پرورش باید از نگاه صرف آموزشی خارج شود و به جایگاه فرهنگی خود بازگردد معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش: تأکید رئیس‌جمهور بر عدالت آموزشی است | آموزش باکیفیت برای همه کودکان ایرانی تصویب طرح حمل سلاح محیط‌بانان در مجلس تأسیس اولین هنرستان سمپادی در مشهد | تعداد مراکز سمپاد در خراسان رضوی به ۵۲ رسیده است مصرف بیش از حد ویتامین C خطر تشکیل سنگ کلیه را افزایش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۶ آبان ۱۴۰۴) | مشهد اندکی خنک می‌شود اهدای اعضای کودک ۱۱ ساله مشهدی، به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آبان ۱۴۰۴) مقاوم‌سازی ۶۰ درصد پل‌های جاده‌ای خراسان رضوی دربرابر سیل و زلزله تا پایان سال ۱۴۰۵ یک آتش کوچک برای تهیه چای، جنگل ارس خراسان رضوی را سوزاند | آتش‌سوزی ۱۵ هکتار از اراضی هزارمسجد ثبت بیش از ۲ هزار پرونده قضایی مربوط به رمزارز‌ها در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۴ سامانه بارشی از پنجشنبه (۸ آبان ۱۴۰۴) وارد کشور می‌شود | پیش‌بینی اولین باران پاییزی در خراسان رضوی شیر گیاهی را جایگزین شیر گاو کنیم؟ عفونت ادراری در کودکان، زنگ‌خطری جدی برای سلامت کلیه‌ها همه چیز درمورد آزمون دکتری ۱۴۰۵ + جزئیات ثبت‌نام و سهمیه‌ها راهکار‌های واقعی برای مقابله با خشکی پوست در سرما | چرا بیشتر کرم‌ها جواب نمی‌دهند؟ سازمان غذا و دارو: از قارچ‌های خودرو در طبیعت به هیچ وجه استفاده نکنید ادعای شاکی پرونده بازیگر سینما: پیشنهاد ۵۰ میلیارد تومانی داد تا شکایت نکنم افزایش مسمومیت کودکان با مواد شبه‌تریاک در سال‌های اخیر مخلوط سفیدکننده‌ها، قاتل خاموش خانه! انار بدن را برای مقابله با بیماری‌های فصل سرد واکسینه می‌کند | داروخانه سیار پاییز اوضاع شیرتوشیرِ شیرِ مدارس ۱۷هزار و ۶۶۰ تماس با اورژانس اجتماعی مشهد از ابتدای ۱۴۰۴ | کودک‌آزاری در صدر تماس‌های سامانه ۱۲۳ مدیریت بحرانِ آلودگی هوا نیازمند بازنگری راهکارهایی برای گذار بهتر از سالمندی | نه تجربه داریم، نه آماده ایم جوانی که استادکار بود، اما راه زندگی‌اش را اشتباه رفت | چرا سنگ‌کار ۲۴ ساله دزد شد؟ شکایت از برادر به خاطر سرقت پس از هشت ماه | دعوای کودکانه برادران میان‌سال دستگیری سرکرده‌های باند «ساعت‌های طلایی» در مشهد زلزله قوی ترکیه را لرزاند (۵ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

غذا‌های فوق‌فراوری‌شده خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهند

  • کد خبر: ۳۳۲۳۷۴
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۰
غذا‌های فوق‌فراوری‌شده خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهند
بررسی جدید شواهد نشان می‌دهد که هرچه فرد دائماً غذای فوق‌فراوری‌شده بیشتری مصرف کند، خطر مرگ زودرس در او بیشتر می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان گزارش دادند که هر ۱۰ درصد افزایش در مصرف غذا‌های فوق‌فراوری‌شده در رژیم غذایی یک فرد، خطر مرگ زودرس به هر دلیلی را ۳ درصد افزایش می‌دهد.

تخمین زده می‌شود که این غذا‌های تولید شده صنعتی مسئول ده‌ها هزار مرگ زودرس در سراسر جهان هستند.

به گفته محققان، ایالات متحده بالاترین میزان مصرف غذا‌های فوق‌فراوری‌شده را دارد که بیش از ۵۴ درصد از رژیم غذایی متوسط آمریکایی‌ها را تشکیل می‌دهد.

«ادواردو نیلسون»، محقق ارشد بنیاد اسوالدو کروز در برزیل، در یک بیانیه خبری گفت: «این یافته‌ها نشان می‌دهد سیاست‌هایی که مصرف غذا‌های فوق‌فراوری‌شده را کاهش می‌دهند، به شدت در سطح جهان مورد نیاز هستند و الگو‌های غذایی سنتی مبتنی بر غذا‌های تازه و کم فرآوری شده محلی را ترویج می‌دهند.»

غذا‌های فوق‌فراوری‌شده عمدتاً از موادی مانند چربی‌های اشباع، نشاسته و قند‌های افزودنی تولید می‌شوند. آنها همچنین حاوی طیف گسترده‌ای از افزودنی‌ها هستند تا آنها را خوشمزه‌تر، جذاب‌تر و ماندگارتر کنند، از جمله رنگ‌ها، امولسیفایرها، طعم‌دهنده‌ها و تثبیت‌کننده‌ها. نمونه‌هایی از این مواد عبارتند از: محصولات پخته شده بسته‌بندی شده، غلات شیرین، محصولات آماده مصرف یا آماده گرم کردن و برش‌های سرد غذا‌های آماده.

محققان در یادداشت‌های پیش‌زمینه گفتند که مصرف غذا‌های فوق فرآوری‌شده با ۳۲ مشکل سلامتی از جمله بیماری‌های قلبی، چاقی، دیابت، برخی از انواع سرطان و افسردگی مرتبط است.

برای این مطالعه، محققان داده‌های مطالعات قبلی در مورد مصرف غذا‌های فوق فرآوری‌شده در هشت کشور- استرالیا، برزیل، کانادا، شیلی، کلمبیا، مکزیک، انگلستان و ایالات متحده- را جمع‌آوری کردند.

سپس این تیم میزان غذا‌های فوق فرآوری‌شده را در رژیم‌های غذایی افراد عادی از هر یک از کشور‌ها ارزیابی کرد.

کلمبیا کمترین میزان را داشت، با غذا‌های فوق فرآوری‌شده که حدود ۱۵٪ از کالری دریافتی روزانه را تشکیل می‌دادند، و ایالات متحده بیشترین میزان را داشت. انگلستان با بیش از ۵۳٪ از کالری دریافتی روزانه، پس از آمریکا قرار گرفت.

سپس محققان درصد مرگ و میر زودرس در هر کشور ناشی از اثرات سلامتی غذا‌های فوق فرآوری‌شده را محاسبه کردند. میزان مرگ و میر از حدود ۴٪ در کلمبیا و برزیل تا نزدیک به ۱۴٪ در ایالات متحده و بریتانیا متغیر بود.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->