۱۵۰۰ دانش آموز سمپادی تحت حمایت کمیته امداد سیل روستایی در شمال‌غرب پاکستان را «ظرف چند ثانیه» ویران کرد اعلام محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های استان مازندران در تعطیلات پایان مرداد ۱۴۰۴ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۹ مرداد ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا ۷۲ ساعت آینده ۱۰۰ هزار زائر پیاده امام‌رضا (ع) وارد مشهد شدند (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) میزان «نیترات» آب‌های بسته بندی مشخص شد موزه "زنان در دفاع مقدس" تا پایان سال در تهران رونمایی می‌شود آغاز به‌کار موکب سلامت شهدای شاهنامه در روز‌های پایانی ماه صفر (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) شاخص UV چیست و چرا باید روزانه آن را رصد کنیم؟ | سوختگی ارغوانی مهلت ثبت نام سرویس مدارس تا نیمه شهریور ۱۴۰۴ تمدید شد آخرین مهلت انصراف پذیرفته‌شدگان نهایی دانشجومعلمان، امروز (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) امضای تفاهم نامه ۳۰ روزه بیمه معلمان مدارس غیردولتی در هفته آینده (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) مخالفت شدید پلیس راهور مشهد با قطع برق در بزرگراه‌ها ۱۳ ملک بهزیستی خراسان رضوی در فهرست مولدسازی پایان شرارت‌های شبانه یک شیاد در بولوار ارشاد مشهد تدوین محتوای آموزشی برای دانش‌آموزان دوزبانه لزوم افزایش اعتبارات ملی برای تحقق پروژه های کلان آبی   تأمین بدون تعطیلی نان مشهد در دهه آخر صفر کمبود شدید آموزگار در خراسان رضوی با وجود جذب ۵ هزار معلم | لطفا ۱۸ هزار معلم دیگر! دادستان اسبق مشهد: اگر در طول خدمت من رضایت مردم حاصل شده باشد، موفق بوده‌ام نشانه‌های مهم سکته مغزی چیست؟ از سرگیری فعالیت کتابخانه کاخ نیاوران از امروز (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) تکذیب حذف توقف قطارهای دارای سهمیه در ایستگاه نیشابور پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری از عصر امروز (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) آغاز می‌شود ممنوعیت استفاده از گوشی در مدارس بلژیک نتایج آزمون سمپاد پایه دهم اعلام شد (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) تهدید سلامت قلب کودکان با موبایل و تبلت سه پایگاه در مشهد داوطلبان اهدای خون در دهه پایانی صفر را پذیرش می‌کند سیب‌زمینی سرخ‌کرده خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد
سرخط خبرها

قند کدامیک در ایجاد دیابت مؤثرتر است؛ نوشیدنی‌ها یا غذا‌های جامد؟

  • کد خبر: ۳۳۷۱۴۷
  • ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۳
قند کدامیک در ایجاد دیابت مؤثرتر است؛ نوشیدنی‌ها یا غذا‌های جامد؟
یافته‌های دانشمندان نشان می‌دهد استفاده از نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه و حتی آب‌میوه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به‌شدت افزایش می‌دهد و مصرف قند‌های موجود در غذا‌های جامد، به‌ویژه غذا‌های سرشار از مواد مغذی، ممکن است در واقع کم‌ضررتر یا حتی دارای اثر محافظتی باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: از سال‌ها پیش شنیده‌ایم که قند یکی از عوامل اصلی افزایش ابتلا به دیابت نوع ۲ در جهان است؛ اما تحقیقات جدید پژوهشگران دانشگاه بریگام یانگ امریکا، طرز نگاه ما به آن را تغییر می‌دهد. طبق این یافته‌ها، منبع قند به اندازه میزان مصرف آن اهمیت دارد.

پژوهشگران دانشگاه بریگام یانگ و مؤسسات پژوهشی در آلمان داده‌های بیش از ۵۰۰ هزار نفر را در قاره‌های مختلف بررسی کردند. کشف آنها این بود که قند نوشیدنی‌هایی مانند نوشابه و حتی آب‌میوه، در صورت مصرف این نوشیدنی‌ها به صورت مداوم، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد. شگفت‌آور این بود که قند‌های موجود در منابع دیگر، چنین خطری را ایجاد نمی‌کردند.

یافته‌های آماری پژوهش

به ازای هر وعده مصرفی ۱۲ اونسی (حدود ۳۵۵ میلی‌لیتر) نوشیدنی‌های شیرین‌شده با قند (مانند نوشابه‌های گازدار، نوشیدنی‌های انرژی‌زا و ورزشی) در روز، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، ۲۵ درصد افزایش می‌یابد. این رابطه قوی نشان داد که افزایش خطر از همان اولین وعده مصرف روزانه شروع می‌شود و هیچ حداقل آستانه ایمنی برای مصرف بی‌خطر وجود ندارد.


به ازای هر وعده مصرفی ۸ اونسی (حدود ۲۳۷ میلی‌لیتر) آبمیوه در روز (شامل آب‌میوه‌های ۱۰۰ درصد طبیعی، نکتار‌ها و نوشیدنی‌های میوه‌ای)، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، ۵ درصد افزایش می‌یابد.
توجه: اعداد فوق بیانگر خطر نسبی هستند نه خطر مطلق؛ مثلاً، اگر خطر پایه ابتلای یک فرد عادی به دیابت نوع ۲ حدود ۱۰ درصد باشد، مصرف چهار نوشابه در روز این خطر را احتمالاً به ۲۰درصد (نه ۱۰۰ درصد) افزایش می‌دهد.

در مقام مقایسه می‌توان گفت مصرف روزانه ۲۰ گرم ساکارز (شکر معمولی) و کل قند‌های رژیمی (مجموع قند‌های طبیعی و افزوده) ارتباط معکوسی با دیابت نوع ۲ نشان داد که حاکی از یک اثر محافظتی غیرمنتظره است.
پیامد‌های متابولیک نوشیدنی‌های حاوی قند

دلیل مشکل‌ زا بودن استفاده از نوشیدنی‌های حاوی قند در مقایسه با خوردنی‌های حاوی آن، ممکن است به تفاوتِ اثرات متابولیک (مربوط به سوخت‌وساز) آنها بازگردد. نوشیدنی‌های شیرین‌شده با قند و همچنین آب‌میوه‌ها، قند‌های ایزوله (جدا شده) را تأمین می‌کنند که به اثر گلیسمی (میزان تأثیر یک ماده غذایی بر افزایش قند خون) شدیدتری منجر می‌شود. این امر می‌تواند به متابولیسم (سوخت‌وساز) کبد فشار وارد و آن را مختل کند و در نتیجه باعث افزایش چربی کبد و مقاومت به انسولین شود.

در مقابل، قند‌های خوراکی که در غذا‌های سرشار از موادمغذی، مصرف یا به آنها افزوده می‌شوند (مانند میوه‌های کامل، لبنیات یا غلات سبوس‌دار)، باعث فشار بیش از حد روی سیستم سوخت‌وساز کبد نمی‌شوند. این قند‌های همراه با غذا، به‌دلیل وجود هم‌زمانِ فیبر، چربی‌ها، پروتئین‌ها و سایر ریزمغذی‌های مفید، پاسخ گلوکز خون (میزان قند موجود در خون) را آهسته‌تر می‌کنند.

آبمیوه‌ها استثنا نیستند

آب‌میوه با وجود دارا بودن برخی ویتامین‌ها و مواد مغذی، در مقایسه با میوه کامل، فواید بسیار کمتری دارد. پژوهشگران نتیجه گرفتند که آب‌میوه به دلیل محتوای قند و غلظت بالا، جایگزین مناسبی برای میوه کامل نیست؛ زیرا میوه‌های کامل با فراهم‌کردن فیبر بیشتر، قند خون را بهتر تنظیم می‌کنند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->