شهیدی که در تمام مسجد‌های مشهد نماز خواند لزوم تبیین جایگاه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با نگاه به زن و خانواده طراحی‌های محمود فرشچیان رونمایی می‌شود تبیین ۳ عنصر حیاتی برای کار فرهنگی از دیدگاه آیت الله اعرافی آیا هر خرج گران‌قیمتی اسراف است؟ دامنه مشمولان تشرف به حج ۱۴۰۵ گسترده‌تر شد آیا دعا را باید با رعایت تجوید خواند؟ از خدا چه تصوری داریم؟ عدل الهی و معمای رنج! | چگونه به سؤالاتی که درباره عدل خداوند به ذهنمان می‌آید، پاسخ دهیم؟ مسیح بلوچستان که بود؟ افتخارآفرینی سجاد نوری از خراسان رضوی در چهل و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم آغاز فصل سوم «زندگی با آیه‌ها» با هدف‌گذاری ۵۰ میلیون مخاطب ۷۰ میلیارد تومان بودجه برای تربیت حافظان قرآن تخصیص یافت آیین‌های حرم مطهر امام‌رضا(ع) | روایت ۴ قرن جاروکشی در آستان رضوی مهلت نقل و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر وزارت علوم تا ۵ آبان ۱۴۰۴ توضیحات ستاد امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر درباره خبر آموزش ۸۰ هزار نیروی امربه‌معروف فراخوان دومین جشنواره فرهنگی هنری «میقات» ویژه زائران حج ۱۴۰۵ منتشر می‌شود حذف مسلمان در هند با پروژه «مسلمان خوب، مسلمان بد» ۷۰۰ دانش آموزی بروجردی به مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس اعزام می‌شوند آیت‌الله مکارم‌شیرازی: ساخت و توسعه حرم‌ها جلوه‌ای از محبت به اهل‌بیت(ع) است
سرخط خبرها

آیا انتظار منجی، ریشه در دین دارد یا در سرشت بشر است؟

  • کد خبر: ۳۴۷۳۲۰
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۴
آیا انتظار منجی، ریشه در دین دارد یا در سرشت بشر است؟
کارشناس حوزه مهدویت به تشریح رابطه‌ای میان درک فطری انسان و باور به ظهور امام زمان(عج) پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، با توجه به اینکه امروزه  بشر با پیچیدگی‌های گسترده‌ای از چالش‌های فردی، اجتماعی و جهانی دست‌به‌گریبان است، مفهوم منجی بیش از هر زمان دیگری موضوع بحث و توجه قرار گرفته است. در همین زمینه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین علمدار، کارشناس حوزه مهدویت و از مربیان بنیاد فرهنگی حضرت مهدی(عج) در استان خراسان رضوی، در گفت‌وگویی با خبرنگار ما، به بررسی فلسفه فطری انتظار و منجی‌خواهی، نقش مردم در تحقق ظهور و پاسخ به برخی شبهات پیرامون مهدویت پرداخت.

او با نگاهی عمیق و تحلیلی درباره این موضوع چنین گفت: وقتی انسان به وجدان پاک خود مراجعه می‌کند، بدون حجاب‌های ظاهری و ذهنی، یک سلسله‌خواسته‌ها و نیازهای بنیادین را در خود احساس می‌کند؛ یکی از آن‌ها، نیاز به تکیه‌گاهی مقتدر، فرماندهی حکیم و راهنمایی توانمند است. این خواسته، امری روان‌شناختی و فطری است که در درون همه انسان‌ها جاری است.

نیاز به منجی، امری فرادینی و فرافرهنگی است

علمدار با اشاره به گستره جهانی مفهوم منجی در ادیان و مکاتب مختلف، اظهار کرد: جالب است که این نیاز صرفا منحصر به ادیان آسمانی نیست. حتی مکاتب و فرقه‌هایی که اساساً منشأ الهی ندارند نیز ایده‌ منجی را مطرح کرده‌اند. 

وی افزود: در چین باستان، در باورهای سرخ‌پوستان، در آیین بودا و هندوییسم همواره سخن از فردی نجات‌بخش به میان آمده است. هر یک از این مکاتب، با تعابیر خاص خود، از بازگشت فردی الهام‌بخش سخن گفته‌اند. این نشان می‌دهد که مسئله منجی‌خواهی، ریشه در فطرت انسانی دارد، نه صرفاً متون مقدس.

وی در ادامه با اشاره به بازنمایی‌های سینمایی این مفهوم در تولیدات رسانه‌ای غرب، به‌ویژه سینمای هالیوود، گفت: حتی در فیلم‌های پرفروش آمریکایی که اغلب با نگرش‌های پنهان یهودی ساخته می‌شوند، عنصر نجات‌دهنده‌ همواره وجود دارد؛ شخصیتی که در اوج ناامیدی و فشار، ظهور می‌کند و جهان را نجات می‌دهد. این نشان از درونی‌بودن گرایش به یک منجی در همه جوامع دارد.

درک نیاز به امام زمان، از وجدان بیدار انسان‌ها برمی‌خیزد

کارشناس حوزه مهدویت در ادامه به توضیح جایگاه امام مهدی(عج) در اندیشه اسلامی پرداخت و اظهار کرد: اگر در بسیاری از نقاط جهان، مردم با دیدن یک رهبر شجاع، قاطع و عدالت‌خواه، به وجد می‌آیند و او را تحسین می‌کنند، این بدان معناست که فطرت آن‌ها همچنان زنده است. 

وی ادامه داد: مثال روشنش همین علاقه قلبی برخی مردم در گوشه‌کنار جهان به رهبری است که در مقابل مستکبران ایستادگی می‌کند. اگر این‌چنین است، پس ظهور خود امام زمان(عج) با ویژگی‌های خاص خود، چگونه در دل انسان‌های پاک‌نهاد، شوری برنخواهد انگیخت؟

وی افزود: امروز حتی کسی که در نیویورک زندگی می‌کند، اگر وجدان بیداری داشته باشد، وقتی با صداقت و صلابت رهبری مواجه شود که در برابر ظلم می‌ایستد، قلباً او را تحسین می‌کند. 

علمدار همچنین افزود: حال اگر این احساس نسبت به یک رهبر الهی در دوران غیبت وجود دارد، تصور کنید وقتی شخص امام زمان(عج) ظهور کند و با همان حکمت، دقت، سرعت و جامعیت رهبری کند، چه اشتیاقی در دل‌ها شعله‌ور خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->