مقدم | شهرآرانیوز؛ لوهکباب یک غذا یا بهتر بگوییم خورش مازندانی است که با گوشت و پیاز فراوان پخته میشود و در محبوبیت چیزی کم از اکبرجوجه مازندانی ندارد. زعفران و روغن حیوانی محلی دو جزء اصلی این غذا هستند که در بخشیدن عطر و طعم عالی به آن نقش مهمی دارند و نباید در استفاده از آنها خساست به خرج داد.
مناسب برای: ۲ نفر
زمان تهیه: ۲۱۰ دقیقه
گوشت گوسفندی: ۵۰۰ گرم
پیاز: پنج تا شش عدد
دنبه: ۵۰ گرم
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
آب نارنج: یک و یکچهارم پیمانه
روغن حیوانی: به میزان لازم
زعفران: به میزان لازم
نمک و فلفل: به میزان لازم
دنبه را درون قابلمهای ضخیم بیندازید تا با حرارت، کمی آب شود. سپس روغن محلی را به آن اضافه کنید. زردچوبه و گوشت گوسفندی را درون روغن بریزید و قدری تفت بدهید. گوشت که به آب نشست و با زردچوبه مخلوط شد، آنها را از روغن خارج کنید. پیازها را خلالی ریز کنید و در همان روغنی که گوشت را سرخ کردید تفت بدهید. پیازها که سبک شدند، گوشت را به آن اضافه و با پیاز ترکیب کنید.
زعفران دمکرده و آب نارنج را به مواد درون قابلمه بیفزایید. اگر دوست داشتید، کمی هم فلفل سیاه اضافه کنید.
نصف استکان آب جوش داخل قابلمه بریزید و در آن را بگذارید. شعله را کم کنید و بگذارید دستکم سه ساعت بپزد تا گوشت و پیاز خوب آب بیندازند و کامل پخته شود.
هر چند دقیقه یکبار غذا را هم بزنید تا گوشتها ته نگیرند. یک ساعت مانده به پایان پخت، نمک را اضافه کنید تا گوشت سفت نشود.
پیازها که کاراملی شدند و آبشان گرفته شد، شعله را خاموش و غذا را سرو کنید. میتوانید مقداری زرشک تفت بدهید و در کنار گوشتها سرو کنید.
فوت آشپزی
*لوهکباب حکم خورش را دارد و آن را همراه با پلو میخورند.
*گوشت لوهکباب را باید کمی بزرگتر از گوشت خورشی گرفت.
*گوشت گوسفندی استخوانی مانند دنده یا گردن طعم بهتری به غذا میدهد.