شیدایی: آمادگی برای بحران ها، هدف مسابقات عملیاتی دوام ثامن نخستین شاخص توسعه کشور، آموزش و پرورش است | سخت‌ترین دوره تحصیلی، دوره ابتدایی است زمان پرداخت معوقات متناسب سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد (مهرماه ۱۴۰۴) پایان مأموریت دزد «ضبط و آچار» در خیابان‌های مشهد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) کاظمی عنوان کرد: افزایش ۶۷ درصدی بودجه آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۴ خبر جدید در خصوص واریز معوقات حقوق بالای ۲۰ میلیون تومان بازنشستگان تأمین اجتماعی (۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش شدت وزش باد (پنجشنبه، ۱۷ مهر ۱۴۰۴) شرایط بهره‌برداری مادران شاغل از کاهش سن بازنشستگی چگونه است؟ ناگفته‌های رئیس سازمان بهزیستی از جنگ ۱۲ روزه | روایت اعلام آمادگی ۲۲ هزار پزشک متخصص برای خدمت رایگان در عرض ۲۴ ساعت! درباره مجله «پست و تلگراف» که توسط اداره پست ایران منتشر شده است | اولین نشریه اداراتی ایران مددجویان در راه خانه بخت | آیین اهدای ۳۱۳ سری جهیزیه به زوجین تحت پوشش بهزیستی در خراسان رضوی برگزار شد آیا کودک بدغذا به مکمل نیاز دارد؟ چرا نباید چایی را دوباره گرم کرد؟ شهادت مأمور پلیس مواد مخدر در جاده زاهدان _ نهبندان + (۱۷ مهر ۱۴۰۴) معوقات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه‌زمانی پرداخت می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) | فعلاً خبری از بارش باران نیست نقش کلیدی ژنتیک در درمان کودکان ناکامی در استفاده از موتورسیکلت‌های برقی در ناوگان پستی خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی کشور (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | ورود سامانه بارشی به کشور در اوایل هفته آینده مشهد ۱۰۰۰ پرستار کم دارد | کمبود ۴۰ درصدی پرستار در مراکز درمانی شهر رئیس سازمان بهزیستی کشور: مدارس، کانون جدید فرهنگی و اجتماعی محلات می‌شوند | طرح «سلام»، مقدمه خدمات جدید به اقشار مختلف مردم تشریح اولویت‌های سازمان تأمین اجتماعی | طرح‌هایی برای عبور از ناترازی و توازن مالی در حال اجراست گلایه از  صف‌های طولانی ام آرآی در مشهد  | فقط ۱۹ دستگاه برای چند میلیون نفر هر دمنوشی درمان نیست | هشدار پزشک طب سنتی درباره مصرف خودسرانه دارو‌های گیاهی شربت سرفه ساخت هند کودکان را می‌کشد؛ نخورید! آمار ازدواج و طلاق طی شش‌ماهه نخست ۱۴۰۴ در خراسان‌رضوی | ازدواج اوج گرفت، طلاق عقب‌نشینی کرد مشهد، میزبان اولین مرکز «مهر و گفت‌و‌گو» | اجرای آزمایشی طرح ملی «سلام» در منطقه قاسم‌آباد مشهد + فیلم (۱۷ مهر ۱۴۰۴) بدهی ۷۰ هزار میلیارد تومانی دولت به تأمین‌اجتماعی بابت هزینه درمان | چرا مصوبه سران قوا اجرا نمی‌شود؟ سیگار کشیدن خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد
سرخط خبرها

مجازات انتقال بیماری کرونا به دیگران چیست؟

  • کد خبر: ۶۶۴۱۲
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۴
مجازات انتقال بیماری کرونا به دیگران چیست؟
عضو کمیته قانونی و حقوق عامه مرکز وکلای قوه قضاییه گفت: اگر فردی که مبتلا به بیماری کرونا است این بیماری را به دیگری منتقل کند باید مجازات قانونی را طی کند.

به گزارش شهرآرانیوز، این روزها تمام دنیا به نوعی درگیر ویروس منحوس کرونا هستند و عمر بسیاری از مردم جهان به علت مبتلا شدن به همین ویروس پایان یافت و حال در این شرایط کسی که مبتلا به این ویروس است باید در قرنطینه به سر ببرد تا انتقال دهنده نباشد، اما ممکن است سوالی پیش بیاید که اگر کسی با علم به اینکه دارای این بیماری است و در جمع مردم و اجتماع حاضر شود و موجبات انتقال این ویروس مرگبار را فراهم کند، چه عواقبی برایش به وجود می‌آید؟ 

برای پاسخ به این سوال به سراغ یکی از حقوقدان‌ها رفتیم. 

محمدعلی طیبی سورکی عضو کمیته قانونی و حقوق عامه مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضائیه اظهار کرد:  اصولا مردم آگاه به حقوق خویش نیستند و متعاقب آن برای احقاق حقوق خود کاری نمی‌کنند، هر چند اثبات این موضوع که ویروس از چه شخصی به افراد جامعه منتقل شده امری مشکل است، اما در این جا بر فرض اینکه انتقال دهنده معین است باید مسئولیت وی  را بررسی کنیم.

وی گفت: در اینجا باید به دو نکته توجه کنیم که انتقال دهنده ویروس، آیا با قصد انتقال ویروس به سایر افراد ارتباط برقرار می‌کند یا بدون قصد انتقال ویروس در جمعی حاضر می‌شود. 

طیبی سورکی با اشاره به اینکه فرد با قصد انتقال ویروس با دیگر افراد ارتباط برقرار می‌کند گفت: در اینجا هم چند حالت پیش خواهد آمد اول اینکه آیا شخص قصد انجام این کار را تا تحقق نتیجه داشته باشد و دوم اینکه بیمار علم و آگاهی دارد که این انتقال به فرد خاصی به دلیل دارا بودن بیماری زمینه ای کشنده خواهد بود. 

عضو کمیته قانونی و حقوق عامه مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه تصریح کرد: اگر فرد با  قصد انتقال بیماری کرونا با دیگری دیدار کند و در صورت انتقال عمدی این ویروس، فرد مقابل جان خود را از دست دهد، شخصی که بیماری خود را منتقل کرده مسئولیت دارد و مطابق با ماده ۲۹۰ قانون مجازات اسلامی او مرتکب قتل عمد شده است. 

وی با اشاره به اینکه اگر فرد بدون قصد انتقال ویروس در جمعی حاضر شود گفت: درباره فردی که بدون هیچ قصدی در جمع حاضر می‌شود و به دیگری بیماری خود را منتقل می‌کند باید گفت از آنجایی که او قصد عمدی نداشته از همین باب مستحق مجازات نیست، اما از آنجایی که فرد مقابل از او بیماری گرفته مسئول است و باید خسارت وارده به فرد مقابل را جبران کند. 

طیبی سورکی در پاسخ به این سوال که فرد بیمار چگونه باید خسارتی را که به  دیگری وارد کرده، جبران کند گفت: در این مورد دادگاه موضوع را به کارشناس ارجاع می‌کند تا او میزان تقصیر را تعیین کند. 

عضو کمیته قانونی و حقوق عامه مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه ادامه داد: باید به این نکته توجه داشت که هنگام کارشناسی فعالیت‌هایی که گیرنده بیماری انجام داده‌ نقش اساسی دارند، به عنوان مثال اگر گیرنده بیماری دستورالعمل‌های بهداشتی برای جلوگیری از انتقال این ویروس را رعایت نکرده باشد، میزان مسئولیت انتقال دهنده کمتر خواهد شد. 

وی تصریح کرد: از نظر حقوقی اگر بخواهیم باز هم در این رابطه بررسی کنیم می توانیم یک شیوه دیگری را ذکر کنیم که در آن فردی که مبتلا به بیماری کرونا است می‌خواهد دیگری را مبتلا به این ویروس کند، اما قصد کشتن او را ندارد که در این صورت از آن جهت که قصد کشتن وجود نداشته انتقال دهنده بیماری مرتکب قتل عمد نشده و باید تنها دیه پرداخت کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->