بازگشایی سایت‌های تاریخی و تفریحی با هماهنگی شورای تامین استان‌ها رکورد بی‌سابقه در تولد یک گونه در معرض انقراض از کروکودیل‌ها قاتل قاچاقچی معروف مواد مخدر، برادرش بود دستگیری زن سارق در پوشش مسافرکش ! درخواست طلاق از مردی که بچه نمی‌خواهد قاتل ۴ زن به دار مجازات آویخته شد اعترافات تکان‌دهنده متهمان پرونده آدم ربایی و تجاوز موسوم «عقرب‌های هوسران» رشد ۴۰ درصدی سفر با ناوگان عمومی جاده‌ای در خراسان رضوی برگ درختی که از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند هشدار نسبت به انجام سلول‌ درمانی و اگزوزوم‌تراپی در مراکز فاقد مجوز شناسایی ۲۵۹ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور (۱۸ تیر ۱۴۰۴) برگزاری دومین بازارچه شهاب سنگ در زرند تصویب طرح مدیریت زیست‌ بومی برای ۲ تالاب مهم در بوشهر پذیرش ۶۰۰ دانش‌آموز استعداد درخشان در مشهد | افزایش ۱۰ درصدی ظرفیت مدارس تیزهوشان در خراسان رضوی تأکید وزیر آموزش و پرورش بر ارتقای مهارت دعوت به انجام فریضه نماز به فرهنگیان، دانش‌آموزان و اولیاء مدارک فیزیکی برای دریافت خسارت درمانی بازنشستگان لازم نیست افزایش خطر عفونت‌های چشمی و آسیب به قرنیه در پی مالش چشم‌ها استرس چطور به دندان‌هایتان آسیب می‌زند؟ بحران آب ایران از نگاه هوش مصنوعی | کشاورزی در خطر، شهر‌ها در تنش بهره‌برداری از حدود ۴۷ هزار کلاس درس تا پایان سال ۱۴۰۴ کاهش دید و حساسیت شدید به نور، از علائم شایع آب مروارید است ثبت ۲ خانه تاریخی یزد در فهرست آثار ملی سلامت فرآورده‌های غذایی چگونه کنترل می‌شود؟ امتحانات نهایی در شرایط سالم برگزار شدند | شرکت یک میلیون و ۵۰۰ دانش‌آموز در امتحانات کشوری برخی عوامل داخلی مرتبط با حمله به زندان اوین شناسایی شدند ۴۳۵ نوزاد زیر پوشش خدمات بانک شیر بیمارستان‌ ام‌البنین(س) مشهد قرار گرفتند ثبت جهانی شهر یزد برای حفظ میراث تاریخی لازم است درباره باغ‌بام‌ها و روش‌های ایجاد آن در ساختمان‌ها | آسمان سبز رهاسازی بیش از ۵۰ پرنده شکاری در زیستگاه‌های طبیعی شهرری
سرخط خبرها

اگر از ظروف تفلونی استفاده می‌کنید، حتما بخوانید!

  • کد خبر: ۹۰۲۳۸
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۰۰:۰۰
اگر از ظروف تفلونی استفاده می‌کنید، حتما بخوانید!
امروز استفاده از ظروف تفلون یا نچسب بسیار معمول شده است و تقریبا همه ما از این ظروف برای آشپزی استفاده می‌کنیم، غافل از این‌که بدانیم چه خطراتی ممکن است ما را تهدید کند.

به گزارش شهرآرانیوز، پخت و پز در ظروف تفلون با دمای مناسب و شرایط ایده آل مانع تجزیه مواد ظرف و آسیب آن به بدن می‌شود.

امروزه قابلمه و تابه‌های نچسب برای پخت و پز روزانه در بیشتر منازل استفاده می‌شود. مهم‌ترین ویژگی این ظروف این است که سرخ کردن مواد غذایی را آسان کرده و از آن جا که مصرف غذا‌های سرخ کردنی زیاد شده اقبال از این نوع  ظرف‌ها هم بیشتر شده است. اما محققان نظرات ضد و نقیضی در این باره دارند، برخی منابع علمی و دانشمندان ادعا می‌کنند این ظروف، مضر و با بیماری‌هایی مانند سرطان مرتبط هستند، در حالی که برخی دیگر اصرار دارند که پخت و پز با ظروف نچسب کاملاً ایمن است. ادامه مطلب را در این زمینه مطالعه کنید.

تفلون چیست؟

ماده‌ای به نام پلی تترا فلوئورواتیلن (PTFE) که به نام تفلون شناخته می‌شود، سطح ظروف تفلون را می‌پوشاند. تفلون ماده شیمیایی مصنوعی است که از اتم‌های کربن و فلوئور تشکیل شده و در برابر گرما مقاوم است و هیچ چیز به آن نمی‌چسبد،  اما به هر حال یک ماده شیمیایی است که اگر در بدن تجمع پیدا کند باعث آسیب به  اعضای بدن می‌شود.

نکته ۱| قبلا از ماده شیمیایی به نام اسید پرفلوروکتانوئیک (PFOA) استفاده می‌شد، اما امروزه از آن استفاده نمی‌شود. بیشتر PFOA روی قابلمه‌ها و تابه‌ها در دمای بالا در طول فرایند تولید سوخته می‌شد.

خطرات ماده تفلون قدیمی

این ماده با برخی مشکلات سلامتی مانند؛ افزایش کلسترول خون، اختلالات تیروئید، بیماری مزمن کلیه، بیماری کبد، کاهش پاسخ به واکسن‌ها، فشار خون بالا و سرطان بیضه و برخی از سرطان‌ها، ناباروری و وزن کم هنگام تولد هم ارتباط نشان داده است.

خطرات دمای زیاد برای انواع تفلون

در دمای بالاتر از ۳۰۰ درجه سانتیگراد، پوشش تفلون روی ظروف نچسب شروع به شکستن و مواد شیمیایی سمی در هوا آزاد می‌کند. بیشتر این مواد شیمیایی، ترکیبات حاوی فلوئور و سمی است.

آنفلوآنزای تفلون!

وقتی دمای ظروف تفلون به دمای ۳۶۰ درجه برسد، حداقل شش گاز سمی آزاد می‌شود. استنشاق این بخارات، ممکن است منجر به تب پلیمری شود که به آنفلوآنزای تفلون هم معروف است و علایم موقتی شبیه آنفلوآنزا مانند لرز، تب، سردرد و بدن درد دارد.

خطر ترکیب فلوئور در تفلون

ترکیبات فلوئوری در بافت‌های انسان تجمع پیدا می‌کند و برخی مطالعات نشان داده‌اند که با بیماری‌های کبدی و سرطان ارتباط دارد.

اگر از ظروف تفلونی استفاده می‌کنید، حتما بخوانید!

چگونه خطر را کاهش دهیم؟

دمای پخت و پز ظروف نچسب و تفلون امروزی نباید از ۳۰۰ درجه سانتیگراد تجاوز کند ویک راه تشخیص آن این است که بدانیم  چربی‌ها، کره و روغن‌های پخت و پز در دمای حدود ۲۰۰ درجه سانتیگراد، شروع به سوختن و دود شدن می‌کنند و  به فاصله کمی دما به ۳۰۰ درجه نزدیک می‌شود،  بنابراین می‌توانید از ظروف نچسب روی اجاق گاز با حرارت کم تا متوسط استفاده کنید و برای روش‌های پختی که نیاز به حرارت بسیار بالا دارد، مانند کباب کردن،  از این ظروف استفاده نکنید.

نکته ۲| اگرچه پوشش‌های نچسب برای مایکروویو ایمن هستند، اما ظروف پخت و پز و ظروف پخت با مواد پایه فلزی ممکن است برای مایکروویو مناسب نباشد، بهتر است دستورالعمل‌های سازنده ظروف آشپزی را برای استفاده صحیح بررسی کنید.

شست وشوی ظروف تفلون

ماهیتابه یا قابلمه تفلون را با اسفنج یا حوله کاغذی و چند قطره شوینده ملایم ظرفشویی بشویید. اگر کمی از غذا به ظرف چسبییده بود آب و سرکه را به تابه اضافه کنید و ظرف را روی اجاق گاز قرار دهید و آب و سرکه را به جوش بیاورید. ممکن است بین ۵ تا ۱۰ دقیقه بسته به این که شعله را زیاد  کرده اید، طول بکشد. با داغ شدن آب و سرکه، روغن و ذرات غذا جدا می‌شود.

منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->