۸ سگ وحشی به پسر بچه نیشابوری حمله کردند | حال پسربچه مساعد نیست سقوط آسانسور جان بیمار دیالیزی را در بیمارستان گرفت مدت زمان سال تحصیلی جاری افزایش می‌یابد؟ ماجرای ربودن فرزند نماينده مجلس چه بود؟ پیک ابتلا به اومیکرون از اواخر بهمن درباره التهاب لوزه کودکان بیشتر بدانید برای درمان نفخ این ۳ میوه را امتحان کنید اعتراف یوسف نوری به اشتباه آموزش و پرورش | مدارس را نباید تا این حد تعطیل می‌کردیم آلودگی هوا، قاتل ۱۱ هزار نفر در سال گذشته هشدار مدیریت بحران البرز به مردم | به جاده چالوس و طالقان نروید دستگیری عاملان اصلی درگیری طایفه‌ای در دهدشت + فیلم ماجرای هک سامانه شاد توسط دانش‌آموزان چیست؟ دعوا و درگیری در جلسه مجمع عمومی بانک دی + فیلم مجلس برای بهبود معیشت، رفاه و آسایش بازنشستگان کشور تلاش می‌کند طرح پلیس فتا علیه عاملان تبلیغ تقلب امتحانات نهایی در فضای مجازی مجلس: سریعاً ایرادات لایحه رتبه‌بندی معلمان را برطرف و به شورای نگهبان ارسال می‌کنیم سکوت برخی مدعیان دفاع از حقوق بازنشستگان در مقابل مطالبات آنها متن ایرادات شورای نگهبان به لایحه رتبه‌بندی معلمان + جزئیات (۲۹ دی ۱۴۰۰) ابلاغیه جعلی «سنا» همچنان قربانی می‌گیرد
خبر فوری
اگر از ظروف تفلونی استفاده می‌کنید، حتما بخوانید!
امروز استفاده از ظروف تفلون یا نچسب بسیار معمول شده است و تقریبا همه ما از این ظروف برای آشپزی استفاده می‌کنیم، غافل از این‌که بدانیم چه خطراتی ممکن است ما را تهدید کند.

به گزارش شهرآرانیوز، پخت و پز در ظروف تفلون با دمای مناسب و شرایط ایده آل مانع تجزیه مواد ظرف و آسیب آن به بدن می‌شود.

امروزه قابلمه و تابه‌های نچسب برای پخت و پز روزانه در بیشتر منازل استفاده می‌شود. مهم‌ترین ویژگی این ظروف این است که سرخ کردن مواد غذایی را آسان کرده و از آن جا که مصرف غذا‌های سرخ کردنی زیاد شده اقبال از این نوع  ظرف‌ها هم بیشتر شده است. اما محققان نظرات ضد و نقیضی در این باره دارند، برخی منابع علمی و دانشمندان ادعا می‌کنند این ظروف، مضر و با بیماری‌هایی مانند سرطان مرتبط هستند، در حالی که برخی دیگر اصرار دارند که پخت و پز با ظروف نچسب کاملاً ایمن است. ادامه مطلب را در این زمینه مطالعه کنید.

تفلون چیست؟

ماده‌ای به نام پلی تترا فلوئورواتیلن (PTFE) که به نام تفلون شناخته می‌شود، سطح ظروف تفلون را می‌پوشاند. تفلون ماده شیمیایی مصنوعی است که از اتم‌های کربن و فلوئور تشکیل شده و در برابر گرما مقاوم است و هیچ چیز به آن نمی‌چسبد،  اما به هر حال یک ماده شیمیایی است که اگر در بدن تجمع پیدا کند باعث آسیب به  اعضای بدن می‌شود.

نکته ۱| قبلا از ماده شیمیایی به نام اسید پرفلوروکتانوئیک (PFOA) استفاده می‌شد، اما امروزه از آن استفاده نمی‌شود. بیشتر PFOA روی قابلمه‌ها و تابه‌ها در دمای بالا در طول فرایند تولید سوخته می‌شد.

خطرات ماده تفلون قدیمی

این ماده با برخی مشکلات سلامتی مانند؛ افزایش کلسترول خون، اختلالات تیروئید، بیماری مزمن کلیه، بیماری کبد، کاهش پاسخ به واکسن‌ها، فشار خون بالا و سرطان بیضه و برخی از سرطان‌ها، ناباروری و وزن کم هنگام تولد هم ارتباط نشان داده است.

خطرات دمای زیاد برای انواع تفلون

در دمای بالاتر از ۳۰۰ درجه سانتیگراد، پوشش تفلون روی ظروف نچسب شروع به شکستن و مواد شیمیایی سمی در هوا آزاد می‌کند. بیشتر این مواد شیمیایی، ترکیبات حاوی فلوئور و سمی است.

آنفلوآنزای تفلون!

وقتی دمای ظروف تفلون به دمای ۳۶۰ درجه برسد، حداقل شش گاز سمی آزاد می‌شود. استنشاق این بخارات، ممکن است منجر به تب پلیمری شود که به آنفلوآنزای تفلون هم معروف است و علایم موقتی شبیه آنفلوآنزا مانند لرز، تب، سردرد و بدن درد دارد.

خطر ترکیب فلوئور در تفلون

ترکیبات فلوئوری در بافت‌های انسان تجمع پیدا می‌کند و برخی مطالعات نشان داده‌اند که با بیماری‌های کبدی و سرطان ارتباط دارد.

اگر از ظروف تفلونی استفاده می‌کنید، حتما بخوانید!

چگونه خطر را کاهش دهیم؟

دمای پخت و پز ظروف نچسب و تفلون امروزی نباید از ۳۰۰ درجه سانتیگراد تجاوز کند ویک راه تشخیص آن این است که بدانیم  چربی‌ها، کره و روغن‌های پخت و پز در دمای حدود ۲۰۰ درجه سانتیگراد، شروع به سوختن و دود شدن می‌کنند و  به فاصله کمی دما به ۳۰۰ درجه نزدیک می‌شود،  بنابراین می‌توانید از ظروف نچسب روی اجاق گاز با حرارت کم تا متوسط استفاده کنید و برای روش‌های پختی که نیاز به حرارت بسیار بالا دارد، مانند کباب کردن،  از این ظروف استفاده نکنید.

نکته ۲| اگرچه پوشش‌های نچسب برای مایکروویو ایمن هستند، اما ظروف پخت و پز و ظروف پخت با مواد پایه فلزی ممکن است برای مایکروویو مناسب نباشد، بهتر است دستورالعمل‌های سازنده ظروف آشپزی را برای استفاده صحیح بررسی کنید.

شست وشوی ظروف تفلون

ماهیتابه یا قابلمه تفلون را با اسفنج یا حوله کاغذی و چند قطره شوینده ملایم ظرفشویی بشویید. اگر کمی از غذا به ظرف چسبییده بود آب و سرکه را به تابه اضافه کنید و ظرف را روی اجاق گاز قرار دهید و آب و سرکه را به جوش بیاورید. ممکن است بین ۵ تا ۱۰ دقیقه بسته به این که شعله را زیاد  کرده اید، طول بکشد. با داغ شدن آب و سرکه، روغن و ذرات غذا جدا می‌شود.

منبع: آخرین خبر

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
دوست دارید به چه محتوایی در سایت شهرآرانیوز بیشتر پرداخته شود؟
فرهنگی، هنری
اقتصادی
ورزشی
اجتماعی
{*Start Google Analytics Code*} {*End Google Analytics Code*}